Zaman Romania

Ca în filmele cu proști! Erdogan numește un rector la o universitate greșită

Președintele Recep Tayyip Erdoğan a emis un decret prin care rectorul care ar fi trebuit să fie numit la Universitatea Kahramanmaraş Istiklal a fost numit din greșeală la Universitatea Kahramanmaraş Sütçü İmam, conform Gazete Duuvar.

Într-un decret prezidențial recent emis, președintele Recep Tayyip Erdoğan a numit noi rectori la șase universități. Decizia a fost publicată în Monitorul Oficial. Totuși, a existat o greșeală și în decizia se menționa că prof. Dr. Ministrul İsmail a fost numit la Universitatea Kahramanmaraş Sütçü İmam.

O corectare a venit la scurt timp după publicarea deciziei, care spunea că „remarca Universității Kahramanmaraş Sütçü İmam” a fost corectată ca „Universitatea Kahramanmaraş Istiklal”.

Principalul vicepreședinte al grupului Partidul Popular Republican (CHP) din opoziție, Özgür Özel, a criticat o astfel de greșeală.

„Am văzut-o și asta! Într-un sistem dezechilibrat, necontrolat, am văzut asta în sfârșit. Ne confruntăm cu un președinte care numește un rector la universitatea greșită. Cum este cazul în care este pregătit un decret (prezidenţial) greşit? Cum se semnează, se emite? Nu a mai rămas mult până când vom salva națiunea de această mediocritate.”, scrie Özel.