duminică, septembrie 15, 2024

Bucureștiul devine ‘capitala’ internațională a educației

În acest week-end Bucureștiul devine ‘capitala’ internațională a educației, cu ocazia prezenței a zeci de instituții de învățământ internaționale la cea de-a 27-a ediție World Education Fair (WEF). Universități, licee și centre de limbi stăine din toată lumea își vor prezenta ofertele educaționale tinerilor din București, după care vor continua periplul în mai multe orașe din țară.

ed360Seria de evenimente din cadrul acestei ediții WEF va debuta la Timișoara pe 22 septembrie (Hotel Timisoara), urmând evenimentul din București în zilele de 23 și 24 septembrie (Athenee Palace Hilton). Pe 25 septembrie WEF va ajunge la Iași (Hotel International Iasi), pe 27 septembrie la Galați (Hotel Vega), iar pe 28 septembrie la Constanța (Hotel IBIS).

În ciuda situației internaționale nefavorabile, anul trecut a crescut cu 12% numărul de studenți români în Marea Britanie. Majoritatea se angajează imediat după terminarea studiilor în domeniul în care s-au pregătit.

Pe parcursul a nouă ani consultantul educațional IntegralEdu a consiliat peste 10.000 de tineri din România, interesați de studii în străinătate. La nivel internțional, grupul de firme Integral, care sărbătorește anul acesta peste 25 de activitate, a consiliat peste 100.000 de familii din Europa de Sud-Estul Europei. Cei mai mulți dintre aceștia au ales ca destinații de studiu Marea Britanie, Olanda, Danemarca, Elveția, SUA.

‘Statisticile arată un interes tot mai ridicat al tinerilor români de a se orienta către învățământul universitar din afara țării. Pentru a ne face o idee de cât de mult a evoluat acest interes de la intrarea României în UE până azi, putem da exemplul Olandei, unde de la 89 de studenți, câți erau în 2007, anul trecut s-a ajuns la peste 1600 de studenți. De asemenea, statisticile recente accesate de IntegralEdu arată că anul trecut, pentru universitățile britanice, au aplicat cu 12% mai mulți români decât în 2015. Din discuțiile pe care le-am avut până acum cu acești tineri, am observat că una dintre motivațiile care-i împing să aleagă o facultate din străinătate este siguranța că-și vor găsi mai ușor un loc de muncă după absolvire atât în străinătate cât și în România’, declară Ana Maria Papp, Manager departament Universități în străinătate, IntegralEdu.

Potrivit unui studiu realizat de publicația Britanică The Guardian, peste 80% dintre absolvenții universităților partenere IntegralEdu sunt deja angajați, la 6 luni de la absolvire, în domeniul pentru care s-au pregătit. Domeniile de studiu cu cel mai mare succes în acest sens sunt cele legate de domeniul IT, managementul afacerilor, marketing și drept.

edu (1) Edutaberele în străinătate — o nouă modă de petrecere a vacanței pentru tineri 

În 2017 s-a înregistrat o creștere de 30% a numărului de elevi care au plecat într-o tabără educațională din străinătate prin intermediul IntegralEdu. Pe primul loc, în topul destinațiilor preferate a rămas Marea Britanie, fiind urmată de Germania, Elveția, Spania și Portugalia.

‘Aproximativ o treime dintre copiii trimiși în tabere provin din rândul clienților fideli și în fiecare an mai pleacă undeva, unii schimbând destinația, alții tipul de activități. Este interesant că în ultimii trei ani am avut o creștere de peste 53% în rândul liceenilor din primele trei clase de liceu (15-17 ani). Acest fapt ne face să credem că în următorii ani ar putea crește și procentul elevilor plecați în tabere educaționale care vor opta să-și continue studiile universitare acolo’, declară Alexandra Piha, Manager Departament EduTabere în Străinătate, IntegralEdu.

edu (2)

În cadrul WEF vor putea fi accesate peste 300 de EduTabere individuale și de grup din întreaga lume.


Faimosul trăgător turc premiat cu 300 de monede de aur pentru medalia de argint de J.O 2024

Poziția unică a lui Dikeç a devenit virală online, declanșând o serie de meme care au fost imitate de sportivi precum Nicolas Jackson, de la Chelsea FC.

Sigiliul prezidențial al Turciei pe vilele din Belgia a unui traficant de droguri turc

Orhan Ünğan Ünğan, cunoscut sub numele de „Fantoma” din cauza utilizării multiplelor identități false, a fost legat de operațiuni internaționale de trafic de droguri din întreaga Europă.

Cazul care a cutremur Turcia! Proteste în Istanbul și alte orașe după moartea fetei de 8 ani 

Narin a fost dispărută 19 zile, după ce a ieșit de la cursurile de Coran, iar cadavrul ei a fost descoperit pe 8 septembrie de către grupurile de căutare într-o albie din apropiere. 

Corpul neînsuflețit a activatei turco-americane împușcată în Cisiordania a ajuns în Turcia

Ayşenur Ezgi Eygi, în vârstă de 26 de ani, a fost împușcată în timpul unui protest în orașul ocupat Beita, din Cisiordania.

Caz șocant în Turcia! Cadavrul unei fete de 8 ani, găsit după 19 zile

Ministrul de Interne, Ali Yerlikaya a declarat, pe 8 septembrie, că forțele de jandarmerie au găsit cadavrul lui Güran.