joi, aprilie 7, 2022

Bucureşti: Târgul Anticarilor.Expoziții, costume și mașini de epocă.Ediţia XXIV.

Târgul Anticarilor își deschide porțile pentru toți iubitorii atmosferei de epocă, în perioada 2-4 septembrie, încercând să reînvie atmosfera de odinioară a Bucureștiului printr-o expoziție cu obiecte de artă, un târg de cărți și obiecte vechi, dar și o „bătaie cu flori de la Șosea”.

„Și în acest an, Târgul Anticarilor își propune să reînvie atmosfera „Bucuresciului” de altădat’, oferind anticarilor din Capitală și din țară posibilitatea de a rememora vremurile de la sfârșitul secolului al XIX-lea și începutul secolului XX prin variate exponate de artă: cărți, fotografii, mobilier de epocă, costume vechi, picturi, gravuri, sculpturi, numismatică, bijuterii, numeroase alte mărunțișuri pline de farmec”, informează Primăria Sectorului 2.

Aproximativ 70 de participanți din întreaga țară vor expune în cadrul Galeriei „Dialog”, din holul Primăriei Sectorului 2, diverse obiecte de artă: mobilier stil, bijuterii, tablouri, scrisori originale, fotografii vechi, stampe, gravuri, hărți, biblii, partituri muzicale. De asemenea, în Parcul Obor, în corturi special amenajate, va fi organizat un târg de cărți și obiecte vechi.

„Pentru recrearea parfumului perioadei la belle epoque, pe parcursul celor trei zile ale Târgului vom organiza o serie de momente susținute de actori profesioniști, care își vor face apariția la volanul unor mașini de epocă. Dintre personajele cu care vă veți intersecta negreșit nu vor lipsi multe figuri celebre portretizate cu harul său unic de către conu’ Iancu Caragiale: Zaharia Trahanache, Ștefan Tipătescu, Ghiță Pristanda, Zoe, Zița, coana Joițica, madam Popescu sau Lefter Popescu”, menționează sursa citată.

Sâmbătă, 3 septembrie, de la ora 11,00, bucureștenii sunt invitați să fie nu doar martori, ci și participanți la reînvierea unei tradiții franceze devenită faimoasă după Războiul de Independență: „bătaia cu flori de la Șosea”.

„Așa că bibicilor, neicușorilor, infatigabile silfide, veniți cu mic cu mare la Târgul Anticarilor, unde vă așteptăm cu drag să schimbăm politețuri și să ne bucurăm de frumusețile vremurilor de mult apuse”, este îndemnul organizatorilor.

Evenimentul organizat bianual de Primăria Sectorului 2, ajuns la cea de-a XXIV-a ediție, își propune implicarea publicului larg în păstrarea și promovarea istoriei și tradiției culturale a Bucureștiului, precum și regăsirea permanentă a noi fragmente de timp ale ‘Micului Paris’.

(Primăria Sectorului 2Bucureşti )

Prima zi de Ramazan în 2022.Un imam din Constanța răspunde la curiozitățile tale!

Musulmanii din întreaga lume sărbătoresc începând, de pe 2 aprilie, luna Ramadan, în care  30 de zile țin post negru de la zori zilei până la apus soarelui. Urmând ca pe 2 mai, familiile să se unească și să sărbătorească Ramadan Bayram.

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Turcii așteaptă noi majorări la sfârșitul săptămânii. La ce mai crește prețul?

În ciuda reducerii TVA-ului, la începutul săptămânii, un studiu din martie a constatat că 82,1% dintre consumatori nu au simțit scăderea costului vieții, deoarece inflația a continuat să crească. 

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.