miercuri, ianuarie 27, 2021

Bucureşti: Târgul Anticarilor.Expoziții, costume și mașini de epocă.Ediţia XXIV.

Târgul Anticarilor își deschide porțile pentru toți iubitorii atmosferei de epocă, în perioada 2-4 septembrie, încercând să reînvie atmosfera de odinioară a Bucureștiului printr-o expoziție cu obiecte de artă, un târg de cărți și obiecte vechi, dar și o „bătaie cu flori de la Șosea”.

„Și în acest an, Târgul Anticarilor își propune să reînvie atmosfera „Bucuresciului” de altădat’, oferind anticarilor din Capitală și din țară posibilitatea de a rememora vremurile de la sfârșitul secolului al XIX-lea și începutul secolului XX prin variate exponate de artă: cărți, fotografii, mobilier de epocă, costume vechi, picturi, gravuri, sculpturi, numismatică, bijuterii, numeroase alte mărunțișuri pline de farmec”, informează Primăria Sectorului 2.

Aproximativ 70 de participanți din întreaga țară vor expune în cadrul Galeriei „Dialog”, din holul Primăriei Sectorului 2, diverse obiecte de artă: mobilier stil, bijuterii, tablouri, scrisori originale, fotografii vechi, stampe, gravuri, hărți, biblii, partituri muzicale. De asemenea, în Parcul Obor, în corturi special amenajate, va fi organizat un târg de cărți și obiecte vechi.

„Pentru recrearea parfumului perioadei la belle epoque, pe parcursul celor trei zile ale Târgului vom organiza o serie de momente susținute de actori profesioniști, care își vor face apariția la volanul unor mașini de epocă. Dintre personajele cu care vă veți intersecta negreșit nu vor lipsi multe figuri celebre portretizate cu harul său unic de către conu’ Iancu Caragiale: Zaharia Trahanache, Ștefan Tipătescu, Ghiță Pristanda, Zoe, Zița, coana Joițica, madam Popescu sau Lefter Popescu”, menționează sursa citată.

Sâmbătă, 3 septembrie, de la ora 11,00, bucureștenii sunt invitați să fie nu doar martori, ci și participanți la reînvierea unei tradiții franceze devenită faimoasă după Războiul de Independență: „bătaia cu flori de la Șosea”.

„Așa că bibicilor, neicușorilor, infatigabile silfide, veniți cu mic cu mare la Târgul Anticarilor, unde vă așteptăm cu drag să schimbăm politețuri și să ne bucurăm de frumusețile vremurilor de mult apuse”, este îndemnul organizatorilor.

Evenimentul organizat bianual de Primăria Sectorului 2, ajuns la cea de-a XXIV-a ediție, își propune implicarea publicului larg în păstrarea și promovarea istoriei și tradiției culturale a Bucureștiului, precum și regăsirea permanentă a noi fragmente de timp ale ‘Micului Paris’.

(Primăria Sectorului 2Bucureşti )

Cenzură în Turcia: Erdogan blochează știri despre familia lui și oficialii din partidul său

42 la sută știrile care au fost blocate în Turcia sunt legate de Recep Tayyip Erdoğan, de familia sa și de oficiali ai partidului său de guvernământ Justiție și Dezvoltare (AKP),

Turcia a încălcat mai multe legi în 6 ani decât orice altă țară din lume

Potrivit lui Nate Schenkkan, expulzările ilegale „nu se vor sfârși niciodată, atât timp cât Erdogan este la putere. Aceasta este o prioritate atât de mare pentru ei, încât vor sacrifica alte obiective de politică externă. ”

Turcia ar putea redeschide școlile pe 15 februarie

Ministrul Ziya Selçuk, la aproximativ două luni după închiderea școlilor în mijlocul pandemiei, a făcut declarații într-un interviu pentru radiodifuzorului CNN Türk.

Cazurile de cenzură cresc în Turcia: 23 de jurnaliști condamnați la peste 100 de ani de închisoare în 2020

Instanțele turcești au pronunțat sentințe de 103 ani pentru 23 de jurnaliști în 2020, conform „Raportului de monitorizare media BIA 2020”,

Un milion de turci vaccinați. Ministerul Sănătății răspunde la cele mai frecvente întrebări despre vaccinare

Ministerul Sănătății a răspuns la cele mai frecvențe întrebări cu privire la vaccinul COVID-19, pe platforma de informații online, după ce un milion de turci s-au vaccinat

Turcia-România: Cum afectează noua lege fiscală micii comercianți

În România a fost modificat Codul Fiscal prin introducerea unei noi categorii de cheltuieli nedeductibile, respectiv cheltuielile generate prin achiziții de la furnizori înregistrați fiscal în jurisdicții necooperante fiscal, conform portalului bihorjust.ro

Geantă pierdută în Anglia, găsită după 14 luni în Turcia

O englezoaică care și-a pierdut poșeta în Marea Britanie a fost șocat după ce a primit un mesaj de la un turc care anunța găsirea genții, după mai bine de un an, relatează Daily Mail.

Oamenii lui Erdogan stabilesc regulile de rugăciune în cimitirul musulman din București

O familie de musulmani care trăiește înBucurești și care a vrut să roage în cimitirul mahomedan a fost informată că trebuie să primească acordul Ambasadei Turciei din București pentru a putea intra în cimitir.