joi, februarie 22, 2024

Bucureşti: Târgul Anticarilor.Expoziții, costume și mașini de epocă.Ediţia XXIV.

Târgul Anticarilor își deschide porțile pentru toți iubitorii atmosferei de epocă, în perioada 2-4 septembrie, încercând să reînvie atmosfera de odinioară a Bucureștiului printr-o expoziție cu obiecte de artă, un târg de cărți și obiecte vechi, dar și o „bătaie cu flori de la Șosea”.

„Și în acest an, Târgul Anticarilor își propune să reînvie atmosfera „Bucuresciului” de altădat’, oferind anticarilor din Capitală și din țară posibilitatea de a rememora vremurile de la sfârșitul secolului al XIX-lea și începutul secolului XX prin variate exponate de artă: cărți, fotografii, mobilier de epocă, costume vechi, picturi, gravuri, sculpturi, numismatică, bijuterii, numeroase alte mărunțișuri pline de farmec”, informează Primăria Sectorului 2.

Aproximativ 70 de participanți din întreaga țară vor expune în cadrul Galeriei „Dialog”, din holul Primăriei Sectorului 2, diverse obiecte de artă: mobilier stil, bijuterii, tablouri, scrisori originale, fotografii vechi, stampe, gravuri, hărți, biblii, partituri muzicale. De asemenea, în Parcul Obor, în corturi special amenajate, va fi organizat un târg de cărți și obiecte vechi.

„Pentru recrearea parfumului perioadei la belle epoque, pe parcursul celor trei zile ale Târgului vom organiza o serie de momente susținute de actori profesioniști, care își vor face apariția la volanul unor mașini de epocă. Dintre personajele cu care vă veți intersecta negreșit nu vor lipsi multe figuri celebre portretizate cu harul său unic de către conu’ Iancu Caragiale: Zaharia Trahanache, Ștefan Tipătescu, Ghiță Pristanda, Zoe, Zița, coana Joițica, madam Popescu sau Lefter Popescu”, menționează sursa citată.

Sâmbătă, 3 septembrie, de la ora 11,00, bucureștenii sunt invitați să fie nu doar martori, ci și participanți la reînvierea unei tradiții franceze devenită faimoasă după Războiul de Independență: „bătaia cu flori de la Șosea”.

„Așa că bibicilor, neicușorilor, infatigabile silfide, veniți cu mic cu mare la Târgul Anticarilor, unde vă așteptăm cu drag să schimbăm politețuri și să ne bucurăm de frumusețile vremurilor de mult apuse”, este îndemnul organizatorilor.

Evenimentul organizat bianual de Primăria Sectorului 2, ajuns la cea de-a XXIV-a ediție, își propune implicarea publicului larg în păstrarea și promovarea istoriei și tradiției culturale a Bucureștiului, precum și regăsirea permanentă a noi fragmente de timp ale ‘Micului Paris’.

(Primăria Sectorului 2Bucureşti )

Un englez s-a mutat într-un resort de cinci stele din Antalya ca să facă economie

Josh Kerr și-a împărtășit călătoria pe contul său TikTok și a spus că preferă să petreacă o lună la hotel în Antalya unde este „cald și însorit” și care costă 944 de lire sterline, decât să cheltuiască 950 de lire sterline pe lună pentru chirie și facturi pentru apartamentul său din Manchester.

Ahmet Altan și alți faimoși jurnaliști condamnaţi la închisoare pentru terorism, după rejudecare

Aceștia au fost condamnați sub acuzații de terorism pentru că au lucrat anterior la instituții de presă considerate apropiate mișcării Gülen.

Un nou capitol între Turcia și Egipt. Erdogan primit cu fanfară de către Sisi

Sisi l-a întâmpinat personal pe Erdoğan cu fanfară pe aeroportul din Cairo, înainte ca cei doi să semneze mai multe acorduri.

Operațiunea de căutare de la controversată mina de aur a fost oprită

Ministerul Mediului, Urbanizării și Schimbărilor Climatice, pe 17 februarie, a anunțat că licența minei a fost anulată.

Turcia: Un jurnalist riscă 5 ani de închisoare după ce a scris despre corupția din justiție

Tolga Şardan este acuzat de „diseminarea publică a informaţiilor înşelătoare” şi „insultarea organelor judiciare ale statului” în temeiul Codului penal turc (TCK) în rechizitoriul de şase pagini.