Târgul Anticarilor își deschide porțile pentru toți iubitorii atmosferei de epocă, în perioada 2-4 septembrie, încercând să reînvie atmosfera de odinioară a Bucureștiului printr-o expoziție cu obiecte de artă, un târg de cărți și obiecte vechi, dar și o „bătaie cu flori de la Șosea”.
„Și în acest an, Târgul Anticarilor își propune să reînvie atmosfera „Bucuresciului” de altădat’, oferind anticarilor din Capitală și din țară posibilitatea de a rememora vremurile de la sfârșitul secolului al XIX-lea și începutul secolului XX prin variate exponate de artă: cărți, fotografii, mobilier de epocă, costume vechi, picturi, gravuri, sculpturi, numismatică, bijuterii, numeroase alte mărunțișuri pline de farmec”, informează Primăria Sectorului 2.
Aproximativ 70 de participanți din întreaga țară vor expune în cadrul Galeriei „Dialog”, din holul Primăriei Sectorului 2, diverse obiecte de artă: mobilier stil, bijuterii, tablouri, scrisori originale, fotografii vechi, stampe, gravuri, hărți, biblii, partituri muzicale. De asemenea, în Parcul Obor, în corturi special amenajate, va fi organizat un târg de cărți și obiecte vechi.
„Pentru recrearea parfumului perioadei la belle epoque, pe parcursul celor trei zile ale Târgului vom organiza o serie de momente susținute de actori profesioniști, care își vor face apariția la volanul unor mașini de epocă. Dintre personajele cu care vă veți intersecta negreșit nu vor lipsi multe figuri celebre portretizate cu harul său unic de către conu’ Iancu Caragiale: Zaharia Trahanache, Ștefan Tipătescu, Ghiță Pristanda, Zoe, Zița, coana Joițica, madam Popescu sau Lefter Popescu”, menționează sursa citată.
Sâmbătă, 3 septembrie, de la ora 11,00, bucureștenii sunt invitați să fie nu doar martori, ci și participanți la reînvierea unei tradiții franceze devenită faimoasă după Războiul de Independență: „bătaia cu flori de la Șosea”.
„Așa că bibicilor, neicușorilor, infatigabile silfide, veniți cu mic cu mare la Târgul Anticarilor, unde vă așteptăm cu drag să schimbăm politețuri și să ne bucurăm de frumusețile vremurilor de mult apuse”, este îndemnul organizatorilor.
Evenimentul organizat bianual de Primăria Sectorului 2, ajuns la cea de-a XXIV-a ediție, își propune implicarea publicului larg în păstrarea și promovarea istoriei și tradiției culturale a Bucureștiului, precum și regăsirea permanentă a noi fragmente de timp ale ‘Micului Paris’.
(Primăria Sectorului 2Bucureşti )