marți, noiembrie 17, 2020

Bolnava de cancer a murit după ce Turcia a refuzat să-i fie eliberat un pașaport

O femeie bolnavă de cancer a murit după ce autoritățile turce au refuzat să-i elibereze pașaport pentru a face tratamente în străinătate, din cauza presupuselor legături cu mișcarea Gülen, relatează Stockholm Center for Freedome.

Gülhan Çolakoğlu, în vârstă de 45 de ani, nu a reușit să călătorească în Germania pentru o întâlnire în luna martie la Immun Onkologisches Zentrum, un centru oncologic din Köln, după ce autoritățile i-au refuzat pașaportul, în ciuda numeroaselor petiții depuse la instanțele locale și regionale din orașul natal din Kayseri.

Gülhan a fost profesoară de chimie la o școală pregătitoare afiliată mișcării Gülen care a fost închisă după  tentativa de lovitură de stat în iulie 2016.

După un an, Çolakoğlu a fost diagnosticată cu cancer de colon și a început să primească tratament de chimioterapie în Turcia și a suferit un total de cinci intervenții chirurgicale într-o perioadă de peste trei ani. 

În urma uneia dintre operațiile ei, casa ei a fost atacată de poliție. Ulterior a fost condamnată la șase ani, trei luni de închisoare pentru apartenența la o organizație teroristă pentru legături cu mișcarea Gülen. 

Înainte  ca femeia să fie diagnosticată cu cancer, soțul ei, Sefer Çolakoğlu, care era și el profesor de chimie, a fost închis sub  aceleași acuzații în 2017. Gülhan Çolakoğlu era mamă a doi copii.

Aproximativ 500.000 de persoane au fost supuse urmăririi penale după puciul eșuat, potrivit Ministerului Justiției, iar  peste 30.000 de adepți Gülen se află după gratii.Mai mult, peste 700 de copii cu vârsta sub 6 ani își însoțesc mamele în închisoare și trăiesc în condiții precare.

Mai multe rapoarte internaționale indică faptul că incidentele de tortură și de tratamente rele au fost în creștere după  lovitura de stat eșuată din 2016, în centrele de detenție turcești.

Antalya a încheiat sezonul turistic cu 3,3 milioane de vizitatori străini

Majoritatea hotelurilor din Antalya, inima sectorului turistic turcesc ,și-au închis ușile până la următorul sezon de vacanță, care se așteaptă să înceapă...

Primul ministru albanez a plantat copaci pentru Erdoğan

Premierul Edi Rama a plantat copaci în lacul Farka dın apropiere capitalei Tirana, ca parte a inițiativei Turciei de a planta 1.000...

Drame umane: Deținuții infectați cu COVID-19 în închisorile din Turcia: ”Am fost lăsați aici să murim”

Un deținut a trimis o scrisoare către oficialii turci și către presă, în care a descris condițiile în care trăiesc, raportând  tortura...

Tineri soldați condamnați pe viață, achitați, după 4 ani. Cine plătește durerile bâlciului din Turcia?

Într-o dimineață din mijlocul verii a anului 2016, peste 400 de soldați turci au fost dezbrăcați, înfometați și chinuiți fizic și psihic, fotografiați într-un hambar de cai din Ankara.

63.000 de persoane urmărite penal pentru că l-ar fi insultat pe Erdoğan

63.041 de persoane au fost acuzate de insultarea președintelui începând cu 2014, de când Recep Tayyip Erdoğan a fost ales, potrivit unui raport al unui deputat de opoziție, citat de Turkish Minutes.

Bolnava de cancer a murit după ce Turcia a refuzat să-i fie eliberat un pașaport

Bolnava de cancer a murit după ce Turcia a refuzat să-i fie eliberat un pașaport

Turcia interzice fumatul în locuri publice pentru a preveni răspândirea COVID-19

Ministerul de interne al Turciei a interzis fumatul în locurile publice din întreaga țară pentru a opri răspândirea COVID-19, relatează cotidianul britanic,...

Pacienți străini COVID-19 care călătoresc în Turcia în ambulanțe aeriene private pentru tratament

Turcia a acceptat pacienții COVID-19 din străinătate care călătoresc în ambulanțe aeriene private la un cost de aproximativ 20.000 de dolari