Zaman Romania

Belgia a refuzat să dea viză imamilor turci

Scandalul cu imamii-spioni ai DIB (Diyanet- Direcția Cultului Islamic- Ankara) se accentuează pe zi ce trece.

Imamii DIB-ului, care se comportă ca mâna lungă a lui Erdogan și spionează proprii cetățeni care sunt opozanți sau simpatizanți ai Mișcării Hizmet, nu mai sunt doriți în Europa.

Belgia, a refuzat să dea viză de ședere pe perioadă lungă pentru patru imami turci care vroiau să-și efectueze funcția. Conform presei belgiene, Belgian Council for Alien Law Litigation. (Consiliul pentru litigiile privind legi străine) a susținut acestă decizie luată de secretarul de stat Theo Francken.

În publiacțiile presei, se menționează că anul acesta, secretarul de stat Theo Francken a refuzat să dea viză pentru 12 imami turci care vroiau să predice în moscheele care nu sunt recunoscute de statul belgian.

În presă s-a mai precizat că secretarul de stat Theo Francken, a luat această decizia după ce s-a interesat în legătură cu situația moscheelor dacă sunt sau nu recunoscute de către statul Belgian. În luarea acestei decizii, Francken a fost susținut de către Consiliul pentru Dispute Străine.

Belgian Council for Alien Law Litigation. (Consiliul pentru litigiile privind legi străine) aprecizat că această măsură nu poate fi introdusă în aplicarea legii, din motivul că imamii turci nu sunt cetățeni ai statului belgian


Sursa: https://www.turkishminute.com/2017/03/15/belgium-refuses-give-visas-turkish-imams/