Zaman Romania

Bătrână chemată să se justifice după ce i-a spus lui Erdogan: „Mi-e foame!”

O bătrână a fost chemată de oficiali turci să se justifice după ce i-a spus lui Erdogan că îi e foame, în timpul unei vizite oficiale în provincia estică, Elazig, conform Gazete Duvar.

O filmare cu președintele Recep Tayyip Erdoğan în care ignoră complet strigătul de ajutor al bătrâne a ajuns viral pe rețelele de socializare. 

„Fiul meu tocmai s-a  întors de 2 ani din armată. Am fost operată. Mi-e foame!”  îi spune femeia lui Erdogan.

Urmând ca Erdogan să-l întrebe pe unul dintre oficialii din jurul său: „Ce a spus?” 

Turcia, țara unde nu voie nici să spui că îți e foame

După ce videoclipul a fost larg distribuit pe rețelele de socializare, bătrâna a fost chemată de prefect, unde a fost filmată susținând că a fost o neînțelegere.

“Fiul meu a aplicat de mai multe ori pentru loc de muncă!(…) Au înțeles greșit! Să-l binecuvânteze Dumnezeu pe președintele nostru! Nu îmi e foame! Slavă Domnului!, spune femeia în videoclip făcut de către oficiali turci.

Un nou sondaj al Universității Bahcesehir a arătat că salariul unei treimi din țară a scăzut în perioada pandemie, în timp ce jumătate din populația turcă se așteaptă la o scădere bruscă a veniturilor în perioada următoare.

Același sondaj a arătat că o treime dintre oameni se confruntă cu dificultăți în cumpărarea de alimente pe fondul ratei inflației a Turciei.

Cifrele ocupării forței de muncă în rândul tinerilor din țară arată, de asemenea, o rată alarmantă de 40% a șomajului.