vineri, decembrie 25, 2020

Banca Centrală Turcă: COVID-19 afectează firmele și fabricile turcești

Banca Centrală Turcă (CBRT) a raportat că rata de producție a fabricilor a scăzut cu 13,7 la sută față de ultima lună, informează ipa.news

Conform studiului privind tendințele de afaceri, în care au fost examinate 1727 întreprinderi producătoare în aprilie, s-a arătat că producția de bunuri de capital a cunoscut cea mai puternică cădere a industriei.

Sondajul arată că producția bunurilor de investiții a scăzut la 51,4% în aprilie, de la 76,5% din luna trecută, martie 2020.

De asemenea, rata de utilizare a capacității la fabricarea bunurilor de consum a scăzut de la 73,6 la sută la 58,4 la sută, iar producția de bunuri durabile s-a redus de la 72,2 la sută la 51,2 la sută față de luna trecută. 

Comerț electronic pentru IMM-uri

Ministrul turc al comerțului, Ruhsar Pekcan, a declarat că în timpul pandemiei, ministerul va ajuta întreprinderile mici și mijlocii. Pekcan a informat că mai mult de zece site-uri de comerț electronic și furnizori și-au oferit ajutorul.

„Unele site-uri de comerț electronic și-au redus scadența pentru IMM-uri, în timp ce altele și-au redus ratele de comision. Unele dintre aceste site-uri au promis angajări pentru IMM-uri, iar alte pachete speciale pregătite pentru IMM-urile noastre. “ a susținut ministrul.

Turcia va primi 3 milioane de doze de vaccin săptămâna aceasta

Turcia va primi primul lot de 3 milioane de doze de vaccin contra COVID-19 săptămâna aceasta.

Protest pe Twitter împotriva hărțuirii sexuale și perchezițiilor ilegale:” Bebelușii căutați în scutece”

Utilizatorii de Twitter din Turcia au protestat împotriva hărțuirea sexuală a femeilor și perchezițiile ilegale, după ce un activist faimos a pornit o campanie, relatează Turkish Minutes.

Turcia: Bebeluș aruncat la gunoi a murit

După ce a născut, femeia a lăsat copilul născut în toaleta casei lor să moară aruncându-l, apoi într-un container de gunoi.

Managerul unui spital a pus 2 asistente să scrie de 500 de ori “’Sunt proastă”

Un scandal a izbucnit după ce un manager a pus două asistente medicală să-și ceară scuze și să scrie de 500 de ori:”Sunt proastă”, informează T24.con

Istanbul: O linie de metrou va fi construită către moscheea preferată a lui Erdogan

Conform, Monitorului Oficial, de pe 17 decembrie, ministerul va construi calea ferată până la moscheea Grand Çamlıca, care a fost finalizată în 2019.

Turcia a refuzat eliberarea unui ofițer care suferă de scleroză multiplă

Mustafa Özcan Çay care a fost un ofițer militar decorat de către NATO, ulterior condamnat pentru acuzații de lovitură de stat, se află încă după gratii în ciuda incapacității sale de a îndeplini chiar și cele mai elementare sarcini, cum ar fi să mănânce, să bea și să folosească baia fără asistență.

CEDO cere eliberarea urgentă a fostului președinte pro-kurd, Demirtaș

Curtea Europeană a Drepturilor Omului a ordonat eliberare imediată a fostului președinte al Partidului Democrat al Popoarelor (HDP) pro-kurde, Selahattin Demirtaș, conform presei internaționale.

96 de deces din cauza consumului de alcoolui contrafăcut

96 de persoane din Turcia au murit otrăviți cu alcool etilic din octombrie, conform Ahval.News