joi, aprilie 22, 2021

Banca Centrală Turcă: COVID-19 afectează firmele și fabricile turcești

Banca Centrală Turcă (CBRT) a raportat că rata de producție a fabricilor a scăzut cu 13,7 la sută față de ultima lună, informează ipa.news

Conform studiului privind tendințele de afaceri, în care au fost examinate 1727 întreprinderi producătoare în aprilie, s-a arătat că producția de bunuri de capital a cunoscut cea mai puternică cădere a industriei.

Sondajul arată că producția bunurilor de investiții a scăzut la 51,4% în aprilie, de la 76,5% din luna trecută, martie 2020.

De asemenea, rata de utilizare a capacității la fabricarea bunurilor de consum a scăzut de la 73,6 la sută la 58,4 la sută, iar producția de bunuri durabile s-a redus de la 72,2 la sută la 51,2 la sută față de luna trecută. 

Comerț electronic pentru IMM-uri

Ministrul turc al comerțului, Ruhsar Pekcan, a declarat că în timpul pandemiei, ministerul va ajuta întreprinderile mici și mijlocii. Pekcan a informat că mai mult de zece site-uri de comerț electronic și furnizori și-au oferit ajutorul.

„Unele site-uri de comerț electronic și-au redus scadența pentru IMM-uri, în timp ce altele și-au redus ratele de comision. Unele dintre aceste site-uri au promis angajări pentru IMM-uri, iar alte pachete speciale pregătite pentru IMM-urile noastre. “ a susținut ministrul.

Un artist din SUA cere 5 milioane de dolari despăgubire faimosului bucătar turc,Nusret Gökçe

Bucătarul turc Nusret Gökçe, cunoscut și sub denumirea de „Salt Bae”, face obiectul unui proces de 5 milioane de dolari ceruți de un artist din SUA pentru folosirea neautorizată a unor lucrări de artă, relatează Duvar English.

O turcoaică a pictat-o pe Angela Merkel în semn de mulțumire. Răspunsul lui Merkel

O profesoară de desen fugită din Turcia a desenat-o pe Angela Merkel în semn de mulțumire pentru ajutorul oferit refugiaților, conform Bold...

Un actor turc a fost anchetat pentru că l-ar fi insultat pe Erdogan pe Twitter

Genco Erkal, actor și regizor turc,a depus mărturii procurorilor la Judecătoria Çağlayan din districtul Șișli, din Istanbul, pe 19 aprilie.

Turcia:Student ajuns după gratii pentru o postare pe Twitter

Lui Cihan Erdal, în vârstă de 32 de ani, doctorand la Universitatea Carleton din Canada, i s-a refuzat eliberarea de către un tribunal turc, vineri, urmând să rămână în arest preventiv cel puțin până pe 26 aprilie, când este programată următoarea sa audiere.

6 primării sunt anchetate pentru că au ajutat cetățenii să fugă ilegal din Turcia

Ministerul de Interne al Turciei a anunțat că a lansat o anchetă asupra a șase primării pentru că ar fi furnizat pașapoarte de serviciu persoanelor care nu sunt eligibile din punct de vedere legal pentru a le ajuta să fugă din țară, potrivit Turkish Minutes.

Criză economică în Turcia: Cartofi și ceapă din partea guvernului

Președintele turc, Recep Tayyip Erdoğan a lansat o campanie de ajutorare, în cadrul căreia familiile cu probleme financiare vor primi cartofi și ceapă, relatează Turkish Minutes.

43 de turci au plecat cu un proiect pentru mediu în Germania, dar nu s-au mai întors

43 din 45 de persoane din Turcia care au participat la un proiect din Germania nu s-au mai întors în țară,