duminică, aprilie 2, 2023

Banca Centrală Turcă: COVID-19 afectează firmele și fabricile turcești

Banca Centrală Turcă (CBRT) a raportat că rata de producție a fabricilor a scăzut cu 13,7 la sută față de ultima lună, informează ipa.news

Conform studiului privind tendințele de afaceri, în care au fost examinate 1727 întreprinderi producătoare în aprilie, s-a arătat că producția de bunuri de capital a cunoscut cea mai puternică cădere a industriei.

Sondajul arată că producția bunurilor de investiții a scăzut la 51,4% în aprilie, de la 76,5% din luna trecută, martie 2020.

De asemenea, rata de utilizare a capacității la fabricarea bunurilor de consum a scăzut de la 73,6 la sută la 58,4 la sută, iar producția de bunuri durabile s-a redus de la 72,2 la sută la 51,2 la sută față de luna trecută. 

Comerț electronic pentru IMM-uri

Ministrul turc al comerțului, Ruhsar Pekcan, a declarat că în timpul pandemiei, ministerul va ajuta întreprinderile mici și mijlocii. Pekcan a informat că mai mult de zece site-uri de comerț electronic și furnizori și-au oferit ajutorul.

„Unele site-uri de comerț electronic și-au redus scadența pentru IMM-uri, în timp ce altele și-au redus ratele de comision. Unele dintre aceste site-uri au promis angajări pentru IMM-uri, iar alte pachete speciale pregătite pentru IMM-urile noastre. “ a susținut ministrul.

Kılıçdaroğlu și-a lansează campania electorală. Mărțișorul folosit ca simbol:„Îți promit că primăvara va veni din nou”

În videoclip, Kılıçdaroğlu a spus „Vă promit, o Turcie care îi iubește și îi respectă pe cei care sunt diferiți așa cum sunt. O Turcie căreia îi place să trăiască.”, susține politicianul.

Scenariile AI cu Erdogan au ajuns virale. Iată imaginile în cazul în care câștigă sau pierde alegerile

Platforma de documentare turcă, 140journos, a creat cu ajutorul programele de inteligență artificială, viața post-electorală a președintelui Recep Tayyip Erdogan

190 de miliarde de vânzări către străini: Cumpărarea unei case în Turcia a devenit un vis pentru cetățeni

Deputatul CHP İzmir, Özcan Purçu a înaintat o întrebare către Ministeru Mediului, Urbanizării și Schimbărilor Climatice cu privire la vânzarea de locuințe către străini.

Salvator din Craiova povestește despre experiența din Hatay: „Am văzut imagini de nedescris.”

O echipă formată din opt oameni şi şase câini din Dolj, a participat la salvarea victimelor cutremurului din Hatay, Turcia, la scurt...

Caz șocant! Sora unui deținute torturată și găsită moartă, candidează la alegerile parlamentare

„… Câțiva deținuți au murit în închisoare de la moartea lui Garibe. Femeile în special se confruntă cu mult mai multe încălcări ale drepturilor în închisoare. Mi-ar plăcea să fiu vocea tuturor prizonierilor, în special a celor de sex feminin”, susține Gezer.

Alegerile din Turcia sunt mai vulnerabile decât cele din Zimbabwe și Pakistan

Potrivit noului index al Freedom House, care își propune să investigheze relația dintre platformele digitale și integritatea alegerilor, Turcia este una dintre mai vulnerabile țările din lume.

27 martie, ultima zi în care se poate depune candidatura. Un faimos actor vrea să fie deputat

27 martie este ultima zi în care candidații vor fi desemnați de alegătorii care încearcă să adune 100 de mii de semnături,...

Dacia Duster va fi produs în Turcia!  200.000 de mașini pe an vor ieși din uzina din Bursa

Potrivit reportajului special al jurnalistului Emre Özpeynirci, care ia pulsul industriei auto, Oyak Renault s-a angajat la producția popularului SUV model Duster de la Dacia și își propune ca 200.000 de mașini să fie produse anual în provincia Bursa.