sâmbătă, ianuarie 8, 2022

Autoritățile turce întârzie rezultatele testelor pentru COVID19

Un prezentator TV turc a primit rezultatele testului pentru COVID19, doar după ce s-a plâns pe rețelele de socializare, relatează ipa.news

Burak Akkul a aflat că este infectat cu coronavirus, abia lun,i târziu, după ce a postat un video pe Twitter, în care a spus că este ținut în carantină timp de 96 de ore, fără să i se spună dacă a contractat virusul.

Akkul, prezentatorul unui program de călătorie pe canalul Teve2, a comentat că rezultatul testului a fost în cele din urmă dezvăluit de autoritățile medicale ca urmare a apelului său anterior pe social media și cu ajutorul urmăritorilor săi pe Twitter.

“Scopul mesajului de astăzi nu a avut ca scop criticarea sau întristarea nimănui. Am dorit doar să aflu rezultatul testului. Cu ajutorul dvs., rezultatul a fost dezvăluit.”, a  spus Akkul pe contul său de Twitter.

Cazul prezentatorului Tv nu este singular, alți doi oameni au fost puși să aștepte rezultatele testului o perioadă îndelungată de timp. Autoritățile turcești au dezvăluit rezultate, în urma unei campanii de solidaritate de pe rețelele de socializare. Criticii susțin că numărul oficial al cazurilor cu coronavirus se datorează întârzierii rezutatelor de către autoritățile turce.

Ministrul turc al Sănătății, Fahrettin Koca, a declarat că două persoane au murit în urma infectării cu coronavirus, iar 191 de persoane au fost confirmate pozitiv cu COVID19.


Inflația din Turcia a ajuns la 36,1%, nivelul record în era lui Erdogan

Inflația din Turcia a ajuns la 36,1%, nivelul record în era lui Erdogan

Tratatul Lausanne și cum plănuiește Erdogan să câștige alegerile de anul viitor

Tratatul Lausanne și cum plănuiește Erdogan să câștige alegerile de anul viitor

Peste 9 milioane de turiști au venit în Antalya în 2021. Rușii și nemții pe primul loc

Potrivit datelor Direcției pentru Turism, 8 973 785 de turiști au aterizat pe Aeroportul Antalya și 107 700 turiști pe Aeroportul Gazipașa în perioada de 12 luni.

COVID-19: Turcia a atins cel mai mare număr de cazuri în ultimele opt luni

Ministerul Sănătății a confirmat 44.869 de noi cazuri de coronavirus și 160 de decese într-o zi, fiind cel mai mare număr de cazuri noi zilnic din 23 aprilie.

Raport: 280 de cazuri de femicid în Turcia în 2021

80 de cazuri de feminicid, din care 217 de femei au murit în circumstanțe suspecte au avut loc în Turcia, în 2021,

Un nou efect al crizei economice. Turcia a devenit o țară ieftină pentru străini

2021 pentru turci a fost un an plin cu emoții din cauza fluctuației lirei turcești, care a dus la creșterile a chiriilor cu până la 300 la sută și a mâncării cu o medie de 60 la sută. 

Turcia reduce perioada de carantină pentru cazurile pozitive la 7 zile. Iată condițiile

Turcia reduce perioada de carantină pentru cazurile pozitive la 7 zile. Iată condițiile

Demirtaș: Erdogan ar putea convoca alegeri anticipate

Filantropul închis și fostul președinte al Partidului Democrat Popular (HDP). Selahattin Demirtaș a făcut declarații despre situația politică a Turciei pentru ziarul de opoziție, Yeni Yașam.