miercuri, aprilie 24, 2024

Autoritățile turce au cerut Românei să închidă școlile lui Gulen

Solicitarea de închidere a şcolilor din România care au fost fondate de opozantul preşedintelui Recep Erdogan, Fethullah Gulen, a fost transmisă nu numai de reprezentanța diplomatică a Turciei la București. Ministrul afacerilor externe a precizat că o asemenea solicitare a venit şi când a fost la Ankara, din partea oficialilor turci cu care a stat de vorbă.

„Am fost în vizită, împreună cu omologul meu polonez, pe 25 august, la Ankara. Am avut discuții extinse cu colegul nostru turc, am avut o oră, dacă nu mai bine, discuții cu președintele țării, Erdogan”, a precizat ministrul de externe, Lazăr Comănescu, într-un interviu pentru Digi24.

Claudiu Pândaru, realizator „În fața ta”: Ambasada Turciei, după acele zile, a avut o cerere uşor ciudată legată de nişte şcoli din România. Au mai insistat pe tema aceea?

Lazăr Comănescu:Nu numai Ambasada Turciei a venit cu asemenea solicitări. Asemenea chestiuni au fost invocate și în discuțiile cu interlocutorii de care v-am vorbit, la Ankara. Am spus foarte clar că în România toate instituțiile de învățământ își desfășoară activitatea în conformitate cu legislația românească”, a asigurat șeful diplomației.

Interviul complet cu Lazăr Comănescu îl puteţi urmări duminică, la Digi24, laemisiunea „În faţa ta”, care începe la 13:05.

 

CEDO condamnă Turcia pentru arestarea unui judecător: „Pentru prima dată în istoria CEDO”

CEDO a declarat într-o hotărâre emisă, marți, că cazul lui Aydin Sefa Akay a vizat arestarea unui judecător ONU, precum și percheziția casei și persoanei sale, ca urmare a tentativei de lovitură de stat militară din 2016 în Turcia, în ciuda imunității sale diplomatice.

Turcia: 24 de studenți internați după ce au consumat mâncarea de la cantina școlii

În ultimele luni, focarele de intoxicație alimentară au tulburat instituțiile de învățământ din întreaga țară, ducând la sute de studenți să necesite îngrijiri medicale.

Boicot! Turcii nu merg în weekend la restaurant. „Aceasta nu este inflație, este profit”

Organizatorii și susținătorii boicotului susțin că întreprinderile folosesc inflația din Turcia ca o scuză pentru a-și crește profiturile. Boicotul urmărește să protesteze prețurile crescute pentru porții mai mici, precum și creșterea costului vieții.

Rata inflației la nivel mondial. Turcia, pe locul patru, imediat după Argentina, Siria și Liban 

Turcia a devenit țara cu a patra cea mai mare rată anuală a inflației de consum din lume, înregistrând 68,5%, conform Bianet.org