16.2 C
București
joi, septembrie 24, 2020

Atrocitățile comise de regimul polițienesc al lui Erdoğan au fost demonstrate cu fotografii

Afirmațiile privind atrocitățile la care au fost supuse persoanele reținute pe durata Stării Excepționale (OHAL) au fost demonstrate pentru prima oară cu fotografii. În noaptea de 16 mai, în zona Bağcılar din Istanbul, au fost reținute de către Poliție patru persoane aflate într-un automobil. Cei patru au fost duși la Secția de Poliție 100. Yıl Kemalpaşa din Bağcılar, unde, înainte de a fi interogați, au fost supuși unor torturi inimaginabile.

În fotografiile depuse la dosarul anchetei, după ce li s-a adus la cunoștință vinovația, se poate vedea cum cei patru arestați au fost legați cu cătușe de țevile unui calorifer aflat în secția de Poliție și agresați în mod violent.

ACTUL DE TORTURĂ PROPRIU-ZIS ARE LOC ÎN ÎNCĂPEREA FĂRĂ CAMERE DE LUAT VEDERI

Conform materialului publicat de Hayri Demir de la Agenția de Presă Mezopotamya, Serkan Sezer, unul dintre cei torturați la secție, spune că atrocitățile încep încă din perioada arestului.

Sezer povestește că la scurt timp după ce au fost duși într-o încăpere neprevăzută cu camere de luat vederi, a intrat un grup de polițiști care a început să-i lovească, după care au fost transportați la o altă secție.

POLIȚIA I-A BĂTUT, DAR MEDICUL NU A ELIBERAT CERTIFICAT CONSTATATOR PENTRU LOVIRE

Sezer mai precizează că și-au petrecut noaptea la cea de-a doua secție de Poliție, iar a doua zi, înainte de a fi eliberați, au fost duși la spital, unde, în ciuda semnelor vizibile de lovituri de pe fața lor, medicul i-a întrebat ”Ai ceva pe față?” și după ce s-a întreținut amical cu polițiștii, nu a procedat la eliberarea certificatului  constatator pentru lovire.

Toate cele patru persoane supuse atrocităților Poliției au depus plângere la Asociația Drepturilor Omului, Secția Istanbul, solicitând sprijin juridic.


 

 

 

 

Peste 36.000 de persoane au fost cercetate pentru că l-au „insultat” pe Erdoğan

Peste 36.000 de oameni au fost cercetați într-un an pentru „insultarea” președintelui Recep Tayyip Erdoğan, au arătat statisticile Ministerului Justiției, citat de Duvar English.

Turcia: Ministerul Educației plătește daune de 1,7 milioane de lire unei student umilit pentru că ar fi sărut o fată

Turcia: Ministerul Educației plătește daune de 1,7 milioane de lire unei student umilit pentru că ar fi sărut o fată

Turcia se pregătește pentru noi restricții de călătorie pe fondul creșterii numărului de cazuri COVID-19

Președintele Recep Tayyip Erdoğan a declarat că Turcia a trecut la o „nouă fază” în lupta împotriva pandemiei COVID-19, semnalând că guvernul...

Ankara: Medicii poartă o panglică neagră în semn de protest pentru moartea colegilor infectați cu COVID-19

Camera de Medicină din Ankara (ATO) a cerut un protest de patru zile ca demonstrație în fața morții profesioniștilor din domeniul sănătății din Turcia în urma infectării cu COVID-19.Medicii au fost îndemnați să poarte panglici negre.

Turcia avertizată să elimine hidroxiclorochina din tratamentul COVID-19

Oamenii de știință din Turcia au cerut Ministerului Sănătății să elimine imediat hidroxiclorochina din planurile de tratament COVID-19, după ce Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a renunțat la el în iunie pe motiv că „face mai mult rău decât bine”,

Constanța: Reprezentanți ai comunității turco-tătară, în cursa alegerilor locale din 2020

Comunitatea turcilor și a tătarilor din România, cu aproape 50.000 de oameni pe teritoriul României, este cea mai închegată în regiunea Dobrogea, mai ales în județul Constanța.

Faimoasa pisică Gli din Hagia Sophia a intrat în izolare și primește tratament

Faimoasa pisică Gli, care locuiește în Haghia Sophia a fost pusă în izolare și primește tratament după ce s-a îmbolnăvit.

Istanbul: Tânăr reținut pentru contrabandă cu maimuțe

Un tânăr influencer, în vârstă de 24 de ani, a fost reținut pentru contrabandă cu maimuțe.