duminică, februarie 5, 2023

Atrocitățile comise de regimul polițienesc al lui Erdoğan au fost demonstrate cu fotografii

Afirmațiile privind atrocitățile la care au fost supuse persoanele reținute pe durata Stării Excepționale (OHAL) au fost demonstrate pentru prima oară cu fotografii. În noaptea de 16 mai, în zona Bağcılar din Istanbul, au fost reținute de către Poliție patru persoane aflate într-un automobil. Cei patru au fost duși la Secția de Poliție 100. Yıl Kemalpaşa din Bağcılar, unde, înainte de a fi interogați, au fost supuși unor torturi inimaginabile.

În fotografiile depuse la dosarul anchetei, după ce li s-a adus la cunoștință vinovația, se poate vedea cum cei patru arestați au fost legați cu cătușe de țevile unui calorifer aflat în secția de Poliție și agresați în mod violent.

ACTUL DE TORTURĂ PROPRIU-ZIS ARE LOC ÎN ÎNCĂPEREA FĂRĂ CAMERE DE LUAT VEDERI

Conform materialului publicat de Hayri Demir de la Agenția de Presă Mezopotamya, Serkan Sezer, unul dintre cei torturați la secție, spune că atrocitățile încep încă din perioada arestului.

Sezer povestește că la scurt timp după ce au fost duși într-o încăpere neprevăzută cu camere de luat vederi, a intrat un grup de polițiști care a început să-i lovească, după care au fost transportați la o altă secție.

POLIȚIA I-A BĂTUT, DAR MEDICUL NU A ELIBERAT CERTIFICAT CONSTATATOR PENTRU LOVIRE

Sezer mai precizează că și-au petrecut noaptea la cea de-a doua secție de Poliție, iar a doua zi, înainte de a fi eliberați, au fost duși la spital, unde, în ciuda semnelor vizibile de lovituri de pe fața lor, medicul i-a întrebat ”Ai ceva pe față?” și după ce s-a întreținut amical cu polițiștii, nu a procedat la eliberarea certificatului  constatator pentru lovire.

Toate cele patru persoane supuse atrocităților Poliției au depus plângere la Asociația Drepturilor Omului, Secția Istanbul, solicitând sprijin juridic.


 

 

 

 

Turcia: Pragul sărăciei a depășit de 3 ori salariu minim pe economie

Pragul de sărăcie indică banii necesari pentru ca o familie de patru persoane să se hrănească suficient și sănătos și acoperă și cheltuielile cu bunurile de bază precum îmbrăcăminte, chirie, electricitate, apă, transport, educație și sănătate. Acesta a crescut la 28.875 de lire în ianuarie, iar salariu minim este de 8.506 de lire.

Conferință despre toleranță. Dumitru Borțun: „Conviețuirea este cea mai grea meserie din lume” 

Zeci de tineri bucureșteni au participat la conferința ,,Toleranța și Rolul ei în Perioada Contemporană”, desfășurată pe 2 februarie, la ARCUB.

Erdogan catalogat ca „Piroman” de presa din Germania

Revista săptămânală germană Stern s-a referit la președintele turc Recep Tayyip Erdoğan drept un „incendiat” pe coperta ultimului său număr, spunând că președintele alimentează conflicte periculoase, inclusiv în Germania, pentru a-și asigura puterea în timp ce se pregătește pentru alegerile din mai.

„Privighetoarea Dobrogei” s-a stins din viață! Faimoasa solistă a fost prima avocată tătăroaică din România

Faimoasa cântăreață, supranumită „Privighetoarea Dobrogei” s-a stins din viață, marți, 31 ianuarie 2023. Kadriye Nurmambet, născută în Dobrich, Bulgaria în...

CEDO a decis! Turcia trebuie să plătească peste 12.000 de euro daune morale unui jurnalist

Turcia a încălcat articolele 5 (1), (3), (4), (5) și 10 din Convenția Europeană a Drepturilor Omului în cazul unui jurnalist care a fost arestat de un tribunal turc în urma unei tentative de lovitură de stat în 2016.

Ce ar însemna ca Erdogan să piardă alegerile prezidențiale?

Criza economică din Turcia a pus în pericol lunga domnie a lui Erdogan. Pe măsură ce prețurile au crescut, președintele a continuat să reducă ratele dobânzilor, răsturnând teoria economică și conducând prețurile mai mari.

Harta corupție: Turcia a avut cel mai mic punctaj din ultimii 10 ani

Harta corupției la nivel mondial situează Turcia cu cinci locuri mai jos, după ce reușit să obțină 34 de puncte din 100 în 2022, pierzând 2 puncte într-un an, având cel mai mic scor din ultimii zece ani.

Expoziția  „Istoria fotbalului turc”. Erdogan expus, dar nu și Hakan Şükür

Hakan Şükür a fost exclus de la expoziția „Tuturi şi gol: expoziţia de istorie a fotbalului turc”, deschisă la Palat, cu participarea preşedintelui Erdoğan, a foştilor jucători naţionali de fotbal, a preşedinţilor de club şi a politicienilor.