marți, noiembrie 24, 2020

Atrocitățile comise de regimul polițienesc al lui Erdoğan au fost demonstrate cu fotografii

Afirmațiile privind atrocitățile la care au fost supuse persoanele reținute pe durata Stării Excepționale (OHAL) au fost demonstrate pentru prima oară cu fotografii. În noaptea de 16 mai, în zona Bağcılar din Istanbul, au fost reținute de către Poliție patru persoane aflate într-un automobil. Cei patru au fost duși la Secția de Poliție 100. Yıl Kemalpaşa din Bağcılar, unde, înainte de a fi interogați, au fost supuși unor torturi inimaginabile.

În fotografiile depuse la dosarul anchetei, după ce li s-a adus la cunoștință vinovația, se poate vedea cum cei patru arestați au fost legați cu cătușe de țevile unui calorifer aflat în secția de Poliție și agresați în mod violent.

ACTUL DE TORTURĂ PROPRIU-ZIS ARE LOC ÎN ÎNCĂPEREA FĂRĂ CAMERE DE LUAT VEDERI

Conform materialului publicat de Hayri Demir de la Agenția de Presă Mezopotamya, Serkan Sezer, unul dintre cei torturați la secție, spune că atrocitățile încep încă din perioada arestului.

Sezer povestește că la scurt timp după ce au fost duși într-o încăpere neprevăzută cu camere de luat vederi, a intrat un grup de polițiști care a început să-i lovească, după care au fost transportați la o altă secție.

POLIȚIA I-A BĂTUT, DAR MEDICUL NU A ELIBERAT CERTIFICAT CONSTATATOR PENTRU LOVIRE

Sezer mai precizează că și-au petrecut noaptea la cea de-a doua secție de Poliție, iar a doua zi, înainte de a fi eliberați, au fost duși la spital, unde, în ciuda semnelor vizibile de lovituri de pe fața lor, medicul i-a întrebat ”Ai ceva pe față?” și după ce s-a întreținut amical cu polițiștii, nu a procedat la eliberarea certificatului  constatator pentru lovire.

Toate cele patru persoane supuse atrocităților Poliției au depus plângere la Asociația Drepturilor Omului, Secția Istanbul, solicitând sprijin juridic.


 

 

 

 

Membru al Consiliului Suprem din Turcia a demisionat

Președintele Consiliului Suprem din Turcia a anunțat că a demisionat într-o postare pe contul său de Twitter, pe 24 noiembrie.

Erdogan vrea Turcia în UE: ”Ne gândim să ne construim viitorul împreună”

Președintele Recep Tayyip Erdoğan a afirmat că vrea Turcia în Europa și a cerut UE să-și țină promisiunile,

COVID-19: Turcia trece printr-o perioadă de „contagiune în masă”

Ministrul Sănătății, Fahrettin Koca, a declarat, pe 18 noiembrie, că Turcia trece acum printr-o perioadă de „contagiune în masă”

Turcia: Peste 4 milioane de tineri nu au acces la educație

Peste patru milioane de tineri nu au acces la educația în Turcia, după ce guvernul turc a decis închiderea școlile până la sfârșitul anului, a declarat Feray Aytekin Aydoğan, președintele sindicatului turc Eğitim-Sen, citat de Duvar English.

Povestea unui profesor turc care a trebuit să se mute în 4 țări ca să evite extrădarea

Un profesor turc care predă în Libia a povestit despre experiențele sale după puciul eșuat din 15 iulie 2016, de când s-a mutat în patru țări diferite pentru a evita extrădarea în Turcia.

COVID-19: Turcia închide școlile și introduce carantina de seară la nivel național

Turcia a închis școlile și a introdus carantină la nivel național de la ora 20:00 până la 10 dimineața, conform declarațiilor președintelui Recep Tayyip Erdoğan.

Musulmanii dezbat despre Islamul european: “Agresorii au venit din mijlocul nostru ”

După atacurile teroriste consecutive în Franța și Austria, islamul și musulmanii au devenit din nou un punct de dezbatere. În timp ce opinia dominantă în țările islamice este adesea că atacurile sunt o reacție la ceea ce au făcut țările occidentale în Orientul Mijlociu, unii musulmani au exprimat opinii diferite care au început să obțină sprijin, în special în Europa.

Constănțean dispărut de 8 luni. Soția turcoaică din Istanbul face un apel disperat

O turcoaică din Istanbul face un apel disperat pentru a-și găsi soțul român, despre care nu a mai auzit nimic de 8 luni, după ce s-a întors în România, relatează Romanya Haber.