vineri, aprilie 19, 2024

Atitudini de extremă dreapta şi poziţii de nuanţă rasistă în Ungaria. Orban refuză multiculturalismul.

Premierul ungar Viktor Orban a declarat că nici guvernul său şi nici el nu-i consideră pe musulmanii care sosesc în Europa drept refugiaţi musulmani, ci o „forţă invadatoare musulmană”, migranţi economici în căutarea unei vieţi mai bune, într-un interviu publicat luni de ziarul german Bild, citat de agenţiile de presă MTI şi EFE.

„Noi nu-i considerăm pe aceşti oameni drept refugiaţi, ci o forţă invadatoare musulmană”, a afirmat Orban, întrebat despre motivul pentru care Ungaria refuză să primească solicitanţi de azil.

Potrivit premierului ungar, în drumul lor spre UE, aceştia traversează patru ţări care „nu sunt la fel de bogate ca Germania”, dar sunt sigure şi în care nu trebuie să „fugă pentru a-şi salva viaţa”.

„Deja, în această călătorie nu se luptă pentru viaţa lor. Acest lucru arată că sunt imigranţi economici care doresc pur şi simplu o viaţă mai bună”, spune Orban Cei care au ajuns la frontiera cu Ungaria în 2015 au intrat în ţară în mod ilegal şi acesta „nu a fost un val de refugiaţi, ci o invazie”, a spus el. „Nu am înţeles niciodată cum Germania, un exemplu de disciplină şi stat de drept pentru noi, a putut saluta intrarea ilegală în masă, anarhia şi haosul ca pe ceva bun”, a afirmat Viktor Orban.

Din punct vedere politic, migraţia este o problemă a Uniunii Europene; din punct de vedere sociologic, este o problemă germană, consideră premierul ungar. Toţi migranţii au ca ţintă Germania pentru că „vor o viaţă germană”, a insistat el.

În interviu, Orban insistă că Ungaria are dreptul să refuze să primească musulmani, întrucât aceasta este o chestiune de suveranitate şi identitate culturală. „Trebuie să ne menţinem prerogativa de a decide cine poate să trăiască pe teritoriul ungar”, a adăugat el.

Premierul ungar şi-a reiterat în context respingerea multiculturalismului, despre care a spus că nu este altceva decât o iluzie.

„Credem că un număr mare de musulmani duce la formarea unor societăţi paralele, pentru că societatea creştină şi societatea musulmană nu se vor interconecta niciodată”, consideră el. „Multiculturalismul este doar o iluzie. Nu vrem aşa ceva!”, a pledat Orban.
În opinia sa, soluţia la criza migranţilor nu este de a-i distribui ilegal pe întregul teritoriu al UE, ci de a veni în ajutor acolo unde sunt probleme.

Din Dubai până în Chile, serialele turcești cuceresc lumea. Cum sunt produse faimoasele seriale

În cartierului Tophane, din Istanbul, pescărușii sunt împrăștiați de o dronă care filmează un polițist care arestează tânără. Filmarea este numit „Dengeler”, unul dintre cele aproximativ 60 filmate anual în Turcia, care au făcut ca Istanbulul și alte orașe turcești să fie cunoscute telespectatorilor din aproape 170 de țări din întreaga lume. 

Muzeele din Turcia: 4 milioane de vizitatori în primele 3 luni a anului 2024. Care au fost cele mai vizitate muzee

Potrivit unui anunț recent făcut de Ministrul Culturii și Turismului, Mehmet Nuri Ersoy, în special, Muzeul Mevlana din orașul central Konya a atras peste 383.000 de vizitatori, urmat de situl arheologic Hierapolis, din provincia vestică Denizli, cu 259.000 de vizitatori. 

Președintele Germaniei în vizită în Turcia. Prima întâlnire cu primarul Istanbulului, apoi cu Erdogan

Președintele Frank-Walter Steinmeier va călătorii în Republica Turcia în perioada 22-24 aprilie 2024, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între cele două țări.