Zaman Romania

Atenție turiști! O nouă taxă a intrat în vigoare în Turcia

O noua taxa de ședere a intră în vigoare în Turcia, care este probabil să facă serviciile turistice mai scumpe, conform The European Times.

Odată cu introducerea taxei de ședere în țară se urmărește virarea sumei încasate către stat. Valoarea acestuia este egală cu 2% din servicii.

Toate firmele de cazare din Turcia o să trebuiască sa plătească 2% din suma primita pentru sejururi. În plus, taxa poate fi inclusă în tururile de la agențiile de turism.

În ciuda faptului că noua taxă nu va afecta direct turiștii, ci va fi plătită de hotelieri, este probabil ca prețul vacanțelor în hotelurile turcești să crească.

Operatorii de turism notează însă că diferența la preț, în urma taxei, în 2023 este nesemnificativă. Experții au amintit că anteriori hotelieri turci au avertizat cu privire la o creștere a prețurilor cu până la 50% față de anul trecut.

Scutiți de taxă

Elevii și studenții care locuiesc în cămine, pensiuni și campinguri sunt scutiți de impozit.

În plus, reprezentanții misiunilor diplomatice acreditate în Turcia și organizațiile internaționale ai căror reprezentanți au statut diplomatic nu plătesc impozit.