15.6 C
București
sâmbătă, septembrie 19, 2020

Atentate teroriste comise în Turcia (2015-2016)

Turcia s-a confruntat în ultimul an cu un val de atacuri şi atentate sinucigaşe atribuite Statului Islamic sau revendicate de mişcări afiliate PKK, soldate cu sute de morţi, relatează BBC News, care prezintă o cronologie a atentatelor comise până la data de 28 iunie 2016, când 36 de persoane au murit şi aproape 150 au fost rănite într-un atentat comis pe aeroportul internaţional Ataturk din Istanbul. 7 iunie 2016, Istanbul. O maşină capcană este detonată şi provoacă moartea a şapte ofiţeri de poliţie şi patru civili. Atentatul este revendicat de mişcarea militantă kurdă TAK.
9 martie 2016, Istanbul. Un kamikaze ucide patru persoane pe o stradă comercială. Jihadiştii din Statul Islamic sunt acuzaţi pentru atac.
13 martie 2016, Ankara. O maşină capcană este detonată în centrul oraşului, în apropiere de un parc aglomerat. 34 de persoane sunt ucise în atentatul revendicat de TAK.
17 februarie 2016, Ankara. 29 de persoane sunt ucise într-un atac vizând autobuze militare. Atacul este revendicat de TAK.
12 ianuarie 2016, Istanbul. 11 germani sunt ucişi de un kamikaze sirian, într-o zonă turistică.
23 decembrie 2015, Istanbul. O bombă ucide un angajat din serviciile de curăţenie al aeroportul Sabiha Gokcen, din Istanbul. Atacul este revendicat de TAK.
10 octombrie 2015, Ankara. Peste 100 de persoane sunt ucise la un miting pentru pace în faţa unei gări. Atacul este revendicat de Statul Islamic.
20 iulie 2015, Suruc, în apropiere de graniţa cu Siria. 34 de persoane au fost ucise într-un bombardament vizând un oraş kurd. Atacul este pus pe seama ISIS

Istanbul: Compania de metrou a crescut numărul de șoferi care sunt femei

Metroul din Istanbul a angajat 88 de șoferi de sex feminin, crescând numărul de 11 la 99. Noile șoferițe și-au primit legitimațiile după finalizarea pregătirii, la o ceremonie la care a participat, joi, primarul din Istanbul, Ekrem Imamoğlu.

Ankara: Mandat de arestare pentru 60 de avocați sunt acuzații de terorism

Procuratura șefă din Ankara a emis, vineri, mandate de arestare pentru 60 de avocați acuzați de terorism, relatează Turkish Minutes.

Turcia:Orele de lucru prin rotație, după ce numărul de infectați au depășit 1.700 de cazuri pe zi

Prefectul Istanbul a declarat, luni, că oficialii i-au în calcul planurile de rotație a programului de lucru pentru angajații din sectorul public și privat, după ce cazurile COVID-19 au depășit 1.700.

Constanța: Cum s-au deschis școlile în timpul pandemiei COVID-19

Însă, anul acesta, în prima zi de școală în instituțiile de învățământ din Constanța avut curțile pustii, dar pregătită cu semne care marchează distanțarea socială, bannere care anunță obligativitatea purtării de mască, dezinfectante, și tot ce este necesar pentru protecția elevilor.

Turcia: Profesor condamnat, ținut în cătușe la înmormântarea fiicei sale

Un profesor închis pentru presupusă apartenență la o organizație teroristă a fost ținut în cătușe, sâmbătă, la înmormântarea fiicei sale de doar 21 de ani, relatează Stockholm Center for Freedome.

CoronaVirus: 90% din turci consideră că trebuie impusă o interdicție de circulație națională

90% din populația Turciei consideră că ar trebui să fie impusă o interdicție de circulație la nivel național sau în fiecare provincie, conform unui sondaj realizat de sondajul Ipsos.

Turcia testează prima mașină zburătoare autohtonă „Cezeri”

Prima mașină zburătoare din Turcia, numită Cezeri, a fost trecut cu succes primule teste din Istanbul, a declarat producătorul, pe 15 septembrie.

Peste 36.000 de persoane au fost cercetate pentru că l-au „insultat” pe Erdoğan

Peste 36.000 de oameni au fost cercetați într-un an pentru „insultarea” președintelui Recep Tayyip Erdoğan, au arătat statisticile Ministerului Justiției, citat de Duvar English.