duminică, noiembrie 22, 2020

Atentate teroriste comise în Turcia (2015-2016)

Turcia s-a confruntat în ultimul an cu un val de atacuri şi atentate sinucigaşe atribuite Statului Islamic sau revendicate de mişcări afiliate PKK, soldate cu sute de morţi, relatează BBC News, care prezintă o cronologie a atentatelor comise până la data de 28 iunie 2016, când 36 de persoane au murit şi aproape 150 au fost rănite într-un atentat comis pe aeroportul internaţional Ataturk din Istanbul. 7 iunie 2016, Istanbul. O maşină capcană este detonată şi provoacă moartea a şapte ofiţeri de poliţie şi patru civili. Atentatul este revendicat de mişcarea militantă kurdă TAK.
9 martie 2016, Istanbul. Un kamikaze ucide patru persoane pe o stradă comercială. Jihadiştii din Statul Islamic sunt acuzaţi pentru atac.
13 martie 2016, Ankara. O maşină capcană este detonată în centrul oraşului, în apropiere de un parc aglomerat. 34 de persoane sunt ucise în atentatul revendicat de TAK.
17 februarie 2016, Ankara. 29 de persoane sunt ucise într-un atac vizând autobuze militare. Atacul este revendicat de TAK.
12 ianuarie 2016, Istanbul. 11 germani sunt ucişi de un kamikaze sirian, într-o zonă turistică.
23 decembrie 2015, Istanbul. O bombă ucide un angajat din serviciile de curăţenie al aeroportul Sabiha Gokcen, din Istanbul. Atacul este revendicat de TAK.
10 octombrie 2015, Ankara. Peste 100 de persoane sunt ucise la un miting pentru pace în faţa unei gări. Atacul este revendicat de Statul Islamic.
20 iulie 2015, Suruc, în apropiere de graniţa cu Siria. 34 de persoane au fost ucise într-un bombardament vizând un oraş kurd. Atacul este pus pe seama ISIS

COVID-19: Turcia trece printr-o perioadă de „contagiune în masă”

Ministrul Sănătății, Fahrettin Koca, a declarat, pe 18 noiembrie, că Turcia trece acum printr-o perioadă de „contagiune în masă”

Bolnava de cancer a murit după ce Turcia a refuzat să-i fie eliberat un pașaport

Bolnava de cancer a murit după ce Turcia a refuzat să-i fie eliberat un pașaport

Constănțean dispărut de 8 luni. Soția turcoaică din Istanbul face un apel disperat

O turcoaică din Istanbul face un apel disperat pentru a-și găsi soțul român, despre care nu a mai auzit nimic de 8 luni, după ce s-a întors în România, relatează Romanya Haber.

Tineri soldați condamnați pe viață, achitați, după 4 ani. Cine plătește durerile bâlciului din Turcia?

Într-o dimineață din mijlocul verii a anului 2016, peste 400 de soldați turci au fost dezbrăcați, înfometați și chinuiți fizic și psihic, fotografiați într-un hambar de cai din Ankara.

63.000 de persoane urmărite penal pentru că l-ar fi insultat pe Erdoğan

63.041 de persoane au fost acuzate de insultarea președintelui începând cu 2014, de când Recep Tayyip Erdoğan a fost ales, potrivit unui raport al unui deputat de opoziție, citat de Turkish Minutes.

COVID-19: Turcia închide școlile și introduce carantina de seară la nivel național

Turcia a închis școlile și a introdus carantină la nivel național de la ora 20:00 până la 10 dimineața, conform declarațiilor președintelui Recep Tayyip Erdoğan.

Antalya a încheiat sezonul turistic cu 3,3 milioane de vizitatori străini

Majoritatea hotelurilor din Antalya, inima sectorului turistic turcesc ,și-au închis ușile până la următorul sezon de vacanță, care se așteaptă să înceapă...

Turcia: Un taximetrist a folosit un manechin pentru distanțare socială

Un șofer de taxi din provincia de nord-vest Düzce și-a pus un manechin pe scaunul din dreapta, pentru a impune distanțarea socială cu clienții,