duminică, aprilie 18, 2021

Așa păcălesc poporul.. Consilierul principal al lui Erdogan, Yiğit Bulut: România, Grecia și Bulgaria se vor transforma în paşalâc

Consilierul principal al președintelui Erdogan, Yiğit Bulut, a susținut un discurs neo-otomanist într-un reportaj acordat televiziunii de stat (TRT). El a precizat că în primul rând Balcanii şi fostele ţări care au fost sub conducerea Imperiului Otoman vor să fie conduse din nou din Istanbul.

Vă prezentăm reportajul în întregime a lui Yiğit Bulut: ,,Balcanii se îndreaptă către Turcia. Balcanii se întorc către centrul regiunii, spre capitală. În rândul populației din Grecia, România și Bulgaria se discută despre acest aspect. Nu contează ce spune Uniunea Europeană, care ar putea fi noul scenariu al Turciei, despre acest lucru vorbesc oamenii. Poate că guvernele nu pot vorbi din cauza presiunilor exercitate de Germania, dar populația știe foarte bine istoria Imperiului Otoman. A început să se discute despre cum vor fi conduși de la Istanbul. Uitați, acest lucru este foarte clar. În Orientul Mijlociu oamenii se întreabă despre cum vor fi cârmuiți de la Istanbul. În Asia centrală se discută despre “Cum vom fi ghidați de la Istanbul.” În Africa se vorbește “Cum vom fi dirijați de la Istanbul.” În urma acestor aspecte se observă caracteristica specială a Istanbulului, aceea de a deveni din nou capitală.”

Turcia:Student ajuns după gratii pentru o postare pe Twitter

Lui Cihan Erdal, în vârstă de 32 de ani, doctorand la Universitatea Carleton din Canada, i s-a refuzat eliberarea de către un tribunal turc, vineri, urmând să rămână în arest preventiv cel puțin până pe 26 aprilie, când este programată următoarea sa audiere.

Controlul social media continuă în Turcia: Pinterest a numit un reprezentant local în Turcia

Rețeaua de socializare Pinterest a fost de acord să numească un reprezentant local în țară, a declarat Ministerul Turciei pentru Transporturi și Infrastructură, conform Duvar English.

Poveste incredibilă!A înmormântat omul greșit lângă mama. Fiul a leșinat când l-a văzut pe tatăl său mergând

Un scenariu ca de film a avut loc în provincia Canakkale din Turcia după ce spitalul a sunat familia în mod eronat, atunci când un bărbat internat la ATI a decedat, conform presei turce.

Ramadan în Turcia: Ghidul COVID-19 pentru rugăciunea în moschee

Direcția pentru afaceri religioase a Turciei a publicat ghiduri de pandemie pentru toate moscheile pe care să le urmeze în timpul lunii sfinte islamice a Ramadanului, conform ahval.news

Scriitorul turc,Ahmet Altan a fost eliberat: „Primul pas către libertate”

Faimosul scriitor turc Ahmet Altan a fost eliberat, miercuri seară, după ce a petrecut mai mult de patru ani după gratii pentru presupusa sa implicare în puciul eșuat din 15 iulie 2016, de lovitură de stat din 2016, conform Turkish Minutes.

Basketbalistul turc, Enes Kanter a făcut doborât două recorduri la NBA

Baschetbalistul turc, Enes Kanter a făcut istorie pentru Portland Trail Blazers în victoria echipei 118-103 asupra Detroit Pistons, conform fansided.com

Ramadan la un an după marele lockdown – la fel sau doar pe alocuri diferit

Ramadan la un an după marele lockdown – la fel sau doar pe alocuri diferit

Campanie de eliberare din închisoare a mamei lui Hakan, un băiețel bolnav de cancer

O campanie a fost lansată pe Twitter solicitând autorităților să o elibereze pe mama lui Hakan,băiețelul în vârstă de 11 ani, care luptă singur împotriva cancerului într-un spital,