marți, mai 28, 2024

Așa păcălesc poporul.. Consilierul principal al lui Erdogan, Yiğit Bulut: România, Grecia și Bulgaria se vor transforma în paşalâc

Consilierul principal al președintelui Erdogan, Yiğit Bulut, a susținut un discurs neo-otomanist într-un reportaj acordat televiziunii de stat (TRT). El a precizat că în primul rând Balcanii şi fostele ţări care au fost sub conducerea Imperiului Otoman vor să fie conduse din nou din Istanbul.

Vă prezentăm reportajul în întregime a lui Yiğit Bulut: ,,Balcanii se îndreaptă către Turcia. Balcanii se întorc către centrul regiunii, spre capitală. În rândul populației din Grecia, România și Bulgaria se discută despre acest aspect. Nu contează ce spune Uniunea Europeană, care ar putea fi noul scenariu al Turciei, despre acest lucru vorbesc oamenii. Poate că guvernele nu pot vorbi din cauza presiunilor exercitate de Germania, dar populația știe foarte bine istoria Imperiului Otoman. A început să se discute despre cum vor fi conduși de la Istanbul. Uitați, acest lucru este foarte clar. În Orientul Mijlociu oamenii se întreabă despre cum vor fi cârmuiți de la Istanbul. În Asia centrală se discută despre “Cum vom fi ghidați de la Istanbul.” În Africa se vorbește “Cum vom fi dirijați de la Istanbul.” În urma acestor aspecte se observă caracteristica specială a Istanbulului, aceea de a deveni din nou capitală.”

Sâmbăta Mamelor marchează cea de 1000 săptămână: „Nu ne mai rămân decât numele și fotografiile din brațele noastre”

Mamele s-au adunat din nou în Piața Galatasaray, din Istanbul, pe 25 mai, alături de mii de oameni, și au citit o declarație de presă pentru a-și comemora rudele dispărute. 

De 24 de ori campioni! Galatasaray, fosta echipa a lui Hagi, a făcut istorie!

Meciul cu Konyaspor s-a încheiat cu un scor de 3-1, duminică, în ultima etapă a sezonului, şi a obţinut al 24-lea titlu de campioană a Turciei din istoria sa.

Guvernul Ciolacu în Ankara: 6 acorduri semnate între Turcia și România

În cadrul vizitei, vestea bună despre călătorii românilor în Turcia, doar cu buletinul, a fost transmisă cetățenilor români, iar între cele două țări au fost semnate 6 acorduri. 

Detalii despre vizita lui Ciolacu în Turcia. 21 de salbe de tun, comerț și călătorii fără buletin

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a fost primit, marţi la Palatul Prezidenţial din Ankara, de către preşedintele Recep Tayyip Erdogan, cu 21 de salve de tun, cu o ceremonial militar cu garda de onoare şi intonarea imnurilor de stat ale României şi Turciei.

Albine mor din cauza pesticidelor:„Turcia este un paradis al mierii falsificate”

Districtul Bayramiç, din provincia Çanakkale de vest din Turcia a înregistrat moartea în masă de albine. Aproximativ 1600 de stupi de albine aparținând a 12 persoane au murit într-un weekend.

Vești bune pentru români! Călătorii în Turcia doar cu actul de identitate 

Decizia președintelui turc, Recep Tayip Erdogan,  privind scutirea de viză pentru cetățenii români titulari ai cărții de identitate pentru călătoriile lor turistice și permisele de tranzit în Turcia a fost publicată în Monitorul Oficial. 

Istanbul. Alte 27 de persoane reținute după ce au participat la protestele de 1 mai

Persoanele reținute, marți, se numără printre cele 39 pentru care procurorii din Istanbul au emis cele mai recente mandate de reținere. Se fac eforturi pentru reținerea celor 12 suspecți rămași.

Chiriile în Istanbul. Care este cea mai scumpă și cea mai ieftină zonă?

În consecință, Sarıyer a ocupat primul loc în districtele din Istanbul în ceea ce privește prețul chiriei locuințelor cu o medie de 51.591 de lire, urmat de Beșiktaș cu 41.500 de lire și Kadıköy cu 32.820 de lire.