joi, ianuarie 7, 2021

Arnold Schwarzenegger primit de Preşedintele Franţei, despre climat: „cruciada pentru mediu”

Actorul Arnold Schwarzenegger, fost guvernator al statului american California, i-a îndemnat pe toți cetățenii planetei să participe la „cruciada pentru mediu”, deoarece „în acest domeniu nu este vorba despre politica de dreapta împotriva celei de stânga”, la finalul unei întrevederi pe care starul hollywoodian a avut-o vineri, la Paris, cu președintele francez Emmanuel Macron, informează AFP.

 „Toată lumea trebuie să se unească și este absolut imperativ ca noi să nu facem din asta o chestiune politică”, a declarat celebrul actor american de origine austriacă.

Aici nu e vorba despre politica de dreapta împotriva celei de stânga, pentru că nu există un aer liberal și nici un aer conservator. Respirăm cu toții același aer. Nu există apă liberală sau un ocean conservator, bem cu toții aceeași apă”, a adăugat Arnold Schwarzenegger.

La trei săptămâni după ce președintele Donald Trump a anunțat retragerea Statelor Unite din Acordul pentru climă de la Paris, Arnold Schwarzenegger a spus că „toate țările trebuie să lucreze împreună”.

„Nu doar la nivel național”, ci și la nivelul statelor federale, la nivelul provinciilor și orașelor, cu toții trebuie să muncim împreună, sectorul privat, sectorul public, sectorul universitar, sectorul financiar”, a adăugat celebrul actor, fondatorul organizației R20, din care fac parte reprezentanți ai guvernelor regionale.

Actorul e la Paris pentru a lansa Pactul Mondial pentru mediu (L’acteur américain est à Paris pour le lancement d’un projet de « pacte mondial pour l’environnement ». )

„Respirăm cu toții același aer. Nu există apă liberală sau un ocean conservator, bem cu toții aceeași apă” (Arnold Schwarzenegger.)

„Am vorbit despre modul în care putem să lucrăm împreună și despre modul în care putem să întărim (…) mișcarea ecologistă și despre modul în care putem să facem în așa fel încât toată lumea să poată să facă parte din această cruciadă pentru mediu”, a adăugat Arnold Schwarzenegger.

Starul hollywoodian l-a lăudat pe Emmanuel Macron, despre care a spus că este „un conducător formidabil” pentru Europa „și pentru lume”, în special în ceea ce privește chestiunile care țin de mediul înconjurător. „Mediul ne interesează foarte mult pe amândoi”, a adăugat  actorul.http://www.huffingtonpost.fr/2017/06/23/arnold-schwarzenegger-accueilli-par-emmanuel-macron-a-lelysee-p_a_22644362/

 

Rector numit de Erdogan: Studenții de la o universitate importantă din Turcia protestează

Studenții de la una dintre cele mai importante universități din Turcia au pornit o campanie pe rețelele de socializare contra rectorului ales prin decret guvernamental de Erdogan, conform Yol TV.

Turcia: Capelă istorică distrusă de căutătorii de comori profitând de carantina impusă de COVID-19

O capelă istorică veche de 250 de ani, din provincia vestică Balıkesir, a fost distrusă de căutătorii de comori care au profitat de carantina impusă pentru a opri răspândirea COVID-19, conform Hurriyet Daily News.

O nouă linie de tramvai în Istanbul:Transportul gratuit timp de 10 zile

T5, mult așteptată de turci, a intrat în circulație între cartierul Cibali și stația de autobuz Alibeyköy din terminalul nordic, conform Daily Sabah.

Istanbul:Copacii înfloresc în decembrie. Specialiștii trag semnale de avertizare

Experții au avertizat asupra schimbărilor climatice, după ce în Turcia s-a înregistrat temperaturi mari în decembrie,

COVID-19:Primăria din Izmir își cere scuze pentru cauzarea supraaglomerării

În comunicatul, din 3 ianuarie, municipalitatea și-a cerut scuză pentru decizia de a trimite un camion cu pachete de ajutorare în districtul Konak, urmând ca oameni să se străngă în zonă.

Turcia: Femeile din mass-media se confruntă cu hărțuirea sexuală și inegalitatea de sex

Jurnalistele din Turcia se confruntă cu probleme la locul de muncă, printre care hărțuirea sexuală și inegalitatea de sex la locul de muncă, raportează Centrul pentru Libertate din Stockholm.

Turcia crește impozitul pe alcool cu ​​peste 17%

O sticlă medie de băutură alcoolică tradițională cu aromă de anason va fi supusă taxelor de 329,99 lire (44,55 dolari), față de cele 279,29 lire anterioare. De asemenea, impozitul pe o cutie de bere a crescut de la 2,04 la 2,39 lire (0,32 dolari).

Turcia: 92 de ofițeri condamnați pe viață pentru lovitura de stat eșuată din 15 iulie 2016

Cea mai recentă audiere din procesul a 132 de militari, inclusiv ofițeri de rang înalt al Forțelor Armate Turcești (TSK), a avut loc pe 31 decembrie, la Înalta Curte Penală din Ankara.