16.4 C
București
vineri, septembrie 25, 2020

Arnold Schwarzenegger primit de Preşedintele Franţei, despre climat: „cruciada pentru mediu”

Actorul Arnold Schwarzenegger, fost guvernator al statului american California, i-a îndemnat pe toți cetățenii planetei să participe la „cruciada pentru mediu”, deoarece „în acest domeniu nu este vorba despre politica de dreapta împotriva celei de stânga”, la finalul unei întrevederi pe care starul hollywoodian a avut-o vineri, la Paris, cu președintele francez Emmanuel Macron, informează AFP.

 „Toată lumea trebuie să se unească și este absolut imperativ ca noi să nu facem din asta o chestiune politică”, a declarat celebrul actor american de origine austriacă.

Aici nu e vorba despre politica de dreapta împotriva celei de stânga, pentru că nu există un aer liberal și nici un aer conservator. Respirăm cu toții același aer. Nu există apă liberală sau un ocean conservator, bem cu toții aceeași apă”, a adăugat Arnold Schwarzenegger.

La trei săptămâni după ce președintele Donald Trump a anunțat retragerea Statelor Unite din Acordul pentru climă de la Paris, Arnold Schwarzenegger a spus că „toate țările trebuie să lucreze împreună”.

„Nu doar la nivel național”, ci și la nivelul statelor federale, la nivelul provinciilor și orașelor, cu toții trebuie să muncim împreună, sectorul privat, sectorul public, sectorul universitar, sectorul financiar”, a adăugat celebrul actor, fondatorul organizației R20, din care fac parte reprezentanți ai guvernelor regionale.

Actorul e la Paris pentru a lansa Pactul Mondial pentru mediu (L’acteur américain est à Paris pour le lancement d’un projet de « pacte mondial pour l’environnement ». )

„Respirăm cu toții același aer. Nu există apă liberală sau un ocean conservator, bem cu toții aceeași apă” (Arnold Schwarzenegger.)

„Am vorbit despre modul în care putem să lucrăm împreună și despre modul în care putem să întărim (…) mișcarea ecologistă și despre modul în care putem să facem în așa fel încât toată lumea să poată să facă parte din această cruciadă pentru mediu”, a adăugat Arnold Schwarzenegger.

Starul hollywoodian l-a lăudat pe Emmanuel Macron, despre care a spus că este „un conducător formidabil” pentru Europa „și pentru lume”, în special în ceea ce privește chestiunile care țin de mediul înconjurător. „Mediul ne interesează foarte mult pe amândoi”, a adăugat  actorul.http://www.huffingtonpost.fr/2017/06/23/arnold-schwarzenegger-accueilli-par-emmanuel-macron-a-lelysee-p_a_22644362/

 

Istanbul: Compania de metrou a crescut numărul de șoferi care sunt femei

Metroul din Istanbul a angajat 88 de șoferi de sex feminin, crescând numărul de 11 la 99. Noile șoferițe și-au primit legitimațiile după finalizarea pregătirii, la o ceremonie la care a participat, joi, primarul din Istanbul, Ekrem Imamoğlu.

Constanța: Reprezentanți ai comunității turco-tătară, în cursa alegerilor locale din 2020

Comunitatea turcilor și a tătarilor din România, cu aproape 50.000 de oameni pe teritoriul României, este cea mai închegată în regiunea Dobrogea, mai ales în județul Constanța.

Istanbul: Tânăr reținut pentru contrabandă cu maimuțe

Un tânăr influencer, în vârstă de 24 de ani, a fost reținut pentru contrabandă cu maimuțe.

Turcia avertizată să elimine hidroxiclorochina din tratamentul COVID-19

Oamenii de știință din Turcia au cerut Ministerului Sănătății să elimine imediat hidroxiclorochina din planurile de tratament COVID-19, după ce Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a renunțat la el în iunie pe motiv că „face mai mult rău decât bine”,

Un copil a murit de cancer fără să-și ia rămas bun de la tatăl său, închis sub acuzații false de terorism

Un copil în vârstă de șapte ani a murit sâmbătă, după ce a pierdut lupta cu cancerul la creier, înainte să-și poată lua rămas bun de la tată, un profesor închis pentru acuzații de terorism false.

Faimoasa pisică Gli din Hagia Sophia a intrat în izolare și primește tratament

Faimoasa pisică Gli, care locuiește în Haghia Sophia a fost pusă în izolare și primește tratament după ce s-a îmbolnăvit.

Fetiță cu sindromul Down în grija surorii adolescente. Părinții reținuți pentru că a ajutat refugiații

O fetiță de șapte ani cu sindrom Down a fost lăsată în grija surorii sale adolescente după ce părinții ei au fost reținuți pe 8 septembrie pentru ajutorarea refugiaților.

Turcia: Ministerul Educației plătește daune de 1,7 milioane de lire unei student umilit pentru că ar fi sărut o fată

Turcia: Ministerul Educației plătește daune de 1,7 milioane de lire unei student umilit pentru că ar fi sărut o fată