miercuri, august 31, 2022

Arnold Schwarzenegger primit de Preşedintele Franţei, despre climat: „cruciada pentru mediu”

Actorul Arnold Schwarzenegger, fost guvernator al statului american California, i-a îndemnat pe toți cetățenii planetei să participe la „cruciada pentru mediu”, deoarece „în acest domeniu nu este vorba despre politica de dreapta împotriva celei de stânga”, la finalul unei întrevederi pe care starul hollywoodian a avut-o vineri, la Paris, cu președintele francez Emmanuel Macron, informează AFP.

 „Toată lumea trebuie să se unească și este absolut imperativ ca noi să nu facem din asta o chestiune politică”, a declarat celebrul actor american de origine austriacă.

Aici nu e vorba despre politica de dreapta împotriva celei de stânga, pentru că nu există un aer liberal și nici un aer conservator. Respirăm cu toții același aer. Nu există apă liberală sau un ocean conservator, bem cu toții aceeași apă”, a adăugat Arnold Schwarzenegger.

La trei săptămâni după ce președintele Donald Trump a anunțat retragerea Statelor Unite din Acordul pentru climă de la Paris, Arnold Schwarzenegger a spus că „toate țările trebuie să lucreze împreună”.

„Nu doar la nivel național”, ci și la nivelul statelor federale, la nivelul provinciilor și orașelor, cu toții trebuie să muncim împreună, sectorul privat, sectorul public, sectorul universitar, sectorul financiar”, a adăugat celebrul actor, fondatorul organizației R20, din care fac parte reprezentanți ai guvernelor regionale.

Actorul e la Paris pentru a lansa Pactul Mondial pentru mediu (L’acteur américain est à Paris pour le lancement d’un projet de « pacte mondial pour l’environnement ». )

„Respirăm cu toții același aer. Nu există apă liberală sau un ocean conservator, bem cu toții aceeași apă” (Arnold Schwarzenegger.)

„Am vorbit despre modul în care putem să lucrăm împreună și despre modul în care putem să întărim (…) mișcarea ecologistă și despre modul în care putem să facem în așa fel încât toată lumea să poată să facă parte din această cruciadă pentru mediu”, a adăugat Arnold Schwarzenegger.

Starul hollywoodian l-a lăudat pe Emmanuel Macron, despre care a spus că este „un conducător formidabil” pentru Europa „și pentru lume”, în special în ceea ce privește chestiunile care țin de mediul înconjurător. „Mediul ne interesează foarte mult pe amândoi”, a adăugat  actorul.http://www.huffingtonpost.fr/2017/06/23/arnold-schwarzenegger-accueilli-par-emmanuel-macron-a-lelysee-p_a_22644362/

 

Turcia a introdus pașaportul biometric: „În paginile din mijloc există o fotografie cu Hagia Sofia”

Süleyman Soylu, în timpul unei conferințe în locul unde a fost tipărit primul pașaport, a prezentat un prototip al noului pașaport turcesc.

Imagini șocante! Faimosul cântăreț, İbrahim Tatlıses a fost rănit într-un accident rutier în Bodrum

Faimosul cântărețul, İbrahim Tatlıses a fost transportat la spital după ce s-a ciocnit frontal cu camionul care venea din sens opus, în...

Iahtul de lux a lui Erdogan a fost văzut în tranzit în Bosfor pentru prima de la reamenajare

Un iaht prezidențial turc, cunoscut anterior ca nava auxiliară Yakamoz Y68 a marinei turce, a fost văzut pentru prima dată tranzitând Bosfor...

SUA îngrijorată de hărțuirea juridică, după arestarea unei vedete pop din Turcia

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat a declarat că rămâne îngrijorat de eforturile pe scară largă din Turcia de a restricționa exprimarea prin cenzură și hărțuire judiciară după detenția lui artistei Gülșen.

Un jurnalist grec a fost deportat și interzis din Turcia. Motivul este „ordinea publică”

Într-o declarație scrisă și distribuită pe contul său de socializare, jurnalistul grec, Evangelos Areteosa a susținut că a zburat de la Bruxelles la aeroportul Sabiha Gökçen, din Istanbul, pe 25 august, unde a fost audiat de poliție timp de șapte ore.

Turcia: Producția de automobile a crescut cu 37,4% în ultimele 6 luni

Producătorii de automobile au produs 742.969 de unități în primele șapte luni ale acestui an, inclusiv automobile și vehicule comerciale, în timp ce exporturile din sector au crescut cu 16,2%, până la 59.596.

Turcia: Mâncare stradală, preferata turcilor, afectată de inflație

„Creșterea prețurilor are un impact în special asupra noastră. Ca studenți, ne bazăm pe banii de buzunar dați de familiile noastre. Cu greu ne putem permite să mergem la un restaurant și să comandăm o friptură, covrigi sunt întotdeauna alegerea noastră”, a declarat pentru un student din cartierul popular Kızılay, din Ankara.

Turcia crește de cinci ori mai mult taxele de tranzit pentru strâmtorile Bosfor și Dardanele

Potrivit rapoartelor presei turce, taxa a fost stabilită la 4,08 de dolari pentru fiecare tonă de tonaj net înregistrat, de cinci ori taxa inițială de 0,83 dolari și o creștere a veniturilor anuale curente de la 40 milioane dolari la 200 milioane de dolari, noul regulament fiind așteptat să intre în vigoare pe 7 octombrie.