miercuri, aprilie 24, 2024

Apel video din partea Amnesty International, pentru lăsarea în libertate a membrilor Organizațiilor pentru apărarea drepturilor omului, care sunt reținuți în Turcia.

Membri ai Amnesty International au organizat o campanie specială pentru activiști ai Organizațiilor pentru apărarea Drepturilor Omului, care au fost arestați de forțele de ordine din Turcia, după ce acestea au făcut o descindere brutală şi prin surprindere  în locul unde se desfășura ședința, în zona Buyukada (Istanbul).

Membri din 82 de țări ai Amnesty International, au făcut un apel video, fiecare în limba sa ,,Nu renunțăm până când membri ai Organizaţiei pentru Apărarea Drepturilor Omului nu sunt lăsați în libertate”.

În video-ul filmat, activiștii au mai cerut oprirea încălcărilor a drepturilor omului din Turcia. ,, Vocea noastră este mai mare ca niciodată, împreună cu reprezentanții din 82 de țări”. Mesajele ,,Free Taner” și ,,Free Idil” au atras cea mai mare atenție.

Odată cu torturile, persecuțiile și represaliile  care au atins cel mai înalt nivel după puciul eșuat din 15 Iulie 2016, pe data de 05 Iulie anul curent , activiști ai unor organizații ale apărării  drepturilor omului au venit în Istanbul, pentru a discuta  situația creată. Poliția turcă a dat pur şi simplu năvală peste ședința organizată, reținând oamenii pentru 12 zile, apoi arestându-i. Directorul Amnesty Internațional pentru Turcia   Idil Eser,  Özlem Dalkıran, Veli Acu, Günal Kurşun, Ali Garavi, Peter Steudtner, Nalan Ekrem și İlknur Üstün sunt arestați de aproape  o lună. Iar Președintele Amnesty Internațional Turcia, Taner Kılıç, se află sub arest de pe data de 10 Iunie.

Rata inflației la nivel mondial. Turcia, pe locul patru, imediat după Argentina, Siria și Liban 

Turcia a devenit țara cu a patra cea mai mare rată anuală a inflației de consum din lume, înregistrând 68,5%, conform Bianet.org

Boicot! Turcii nu merg în weekend la restaurant. „Aceasta nu este inflație, este profit”

Organizatorii și susținătorii boicotului susțin că întreprinderile folosesc inflația din Turcia ca o scuză pentru a-și crește profiturile. Boicotul urmărește să protesteze prețurile crescute pentru porții mai mici, precum și creșterea costului vieții.

Turcia: 24 de studenți internați după ce au consumat mâncarea de la cantina școlii

În ultimele luni, focarele de intoxicație alimentară au tulburat instituțiile de învățământ din întreaga țară, ducând la sute de studenți să necesite îngrijiri medicale.

CEDO condamnă Turcia pentru arestarea unui judecător: „Pentru prima dată în istoria CEDO”

CEDO a declarat într-o hotărâre emisă, marți, că cazul lui Aydin Sefa Akay a vizat arestarea unui judecător ONU, precum și percheziția casei și persoanei sale, ca urmare a tentativei de lovitură de stat militară din 2016 în Turcia, în ciuda imunității sale diplomatice.