vineri, octombrie 16, 2020

Apel către Turcia să oprească deportarea unui activist turkmen” Riscă persecuție și tortură”

Un grup de 11 organizații pentru drepturile omului au cerut guvernului turc oprirea deportării unui activist turkmen, relatează Human Rights Watch.

Într-o declarație de pe 12 octombrie, organizațiile din mai multe părți ale Europei susțin că

partenerii internaționali ai Turciei ar trebui să solicite Ankarei să își respecte obligațiile legale internaționale și să nu-l deporteze pe Dursoltan Taganova, care solicită azil în Turcia.

„Se știe că Turkmenistanul hărțuiește și pedepsește criticile pașnice ale guvernului.Întoarcerea lui Dursoltan Taganova în Turkmenistan ar pune-o într-un risc grav de persecuție și tortură. Turcia ar trebui să respecte obligațiile sale internaționale de a nu o trimite persoane unde ar putea face față maltratărilor. ” se arată în declarație.

Poliția din Istanbul l-a reținut pe Taganova, în vârstă de 29 de ani, pe 19 iulie 2020, împreună cu alți zeci de cetățeni turkmeni, care intenționau să se alăture unei mitinguri neautorizate în acea zi în fața consulatului turkmenilor din Istanbul.

Mitingul a avut drept scop să critice răspunsul inadecvat al guvernului turkmen la criza Covid-19 și să solicite demisia președintelui Gurbanguly Berdymukhamedov. Autoritățile turce au interzis mitingul din 19 iulie, invocând măsurile luate împotriva Covid-19. Majoritatea deținuților au fost eliberați aproximativ cinci ore mai târziu. 

Apel către Turcia să oprească deportarea unui activist turkmen” Riscă persecuție și tortură”

Un grup de 11 organizații pentru drepturile omului au cerut guvernului turc oprirea deportării unui activist turkmen, relatează Human Rights Watch.

Turcia: Școlile și-au deschis porțile în a două etapă a planului educațional

Școlile s-au deschis, pe 12 octombrie, pentru cursurile față în față conform etapei a doua a planului educațional al Turciei, relatează presa turcească.

Brațul lung a lui Erdogan în Europa: Turcia complotează în vederea unor asasinate în diaspora

Evenimentele recente din Europa arată faptul că „brațul lung” al președintelui turc Recep Tayyip Erdoğan a început din nou să funcționeze în Europa, prin alte activități decât răpirile sponsorizate de guvernul turc, relatează Turkish Minutes.

Prețul meniului de pește s-a triplat la restaurantele din Istanbul

Prețul la pește, în special cea a peștelui bonito, în faimoasele restaurante de pește din Istanbul, s-a triplat,

Humanitas Cișmigiu a lansat cartea scriitorului turc, Ahmet Altan„Nu voi mai vedea lumea niciodată. Memoriile unui scriitor întemnițat”

Librăria Humanitas de la Cișmigiu a lansat, vineri, cartea”Nu voi mai vedea lumea niciodată. Memoriile unui scriitor întemnițat” a scriitorului turc, Ahmet Altan, închis după gratii de mai bine de patru ani, sub represiunile guvernului turc.

Afacerist turc care a donat pentru luptat împotriva COVID-19 a murit infectat

Un afacerist turc care a donat bani pentru lupta împotriva coronavirus din România a murit infectat cu COVID-19.

Un ONG cere Regatului Unit sancționarea oficialilor turci

Un grup pentru drepturile omului cu sediul în Regatul Unit a lansat o campanie de sancționare a oficialilor turci implicați în încălcări ale drepturilor omului drept în temeiul noilor reglementări,

COVID-19 a ajuns în Turcia cu o lună înainte ca guvernul să raporteze primele cazuri

Partidul Republican Popular (CHP) a acuzat guvernul turc că nu a raportat cazuri suspecte de COVID-19 în februarie, cu o lună înainte...