Zaman Romania

Ankara: Palatul lui Erdogan consumă 60.000 de lire pe zi doar pentru curent

Palatul prezidențial al președintelui Recep Tayyip Erdoğan din Ankara consumă zilnic 60.000 de lire turcești doar pe electricitate, conform partidului din opoziție, CHP, citat de Duvar English.

Factura la curent a palatului a intrat în discuție după ce liderul CHP, Kemal Kılıçdaroğlu, i-a spus președintelui să stingă luminile din cele 150 de camere ale reședinței sale într-o postare pe contul său de Twitter.

„Oamenii nu pot ține pasul cu pompa ta”, a scris Kılıçdaroğlu Erdoğan, după ce președintele a afirmat că Turciei a intrat într-o nouă eră dificilă din punct de vedere financiar.

Factura electrică zilnică a palatului este în medie de 60.000 de lire turcești(6000 de euro) care se ridică la 21,6 milioane de lire anual și este egală cu energia electrică utilizată în sute de districte ale orașului, a declarat adjunctul CHP din Istanbul, Gürsel Tekin.

„Experții spun că această sumă este egală cu media totală a energiei electrice utilizate în 17.000 de case.Acești bani ar putea acoperi cheltuielile de bază pentru 250.000 de oameni pe o lună întreagă”, subliniază Tekin.