Zaman Romania

Ankara: Fostul primar țintă a glumelor, după ce a crezut o știre despre rezervele de jeleu din Turcia

Fostul primar al capitalei Ankara a fost țintă a glumelor după ce a crezut mesaj ironic de pe rețelele de socializare despre presupusa descoperire a rezervelor de jeleu din Turcia, conform Turkish Minutes.

Melih Gökçek, care a guvernat orașul între 1994 și 2017, în timpul unei emisiuni TV a menționat despre o postare de pe Twitter a editorialistul ziarului Sözcü, Murat Muratoğlu.

În tweet-ul său, Muratoğlu a făcut o glumă după declarația făcută de Erdogan, potrivit căreia Turcia a descoperit rezerve de petrol în provincia sudică Adana, evaluate la aproximativ 1 miliard de dolari.

„În urma descoperirii rezervelor de petrol din Adana, rezervele de jeleu, evaluate la 6 miliarde de dolari, au fost descoperite în două puțuri din provincia Adıyaman [estul Turciei]”, a scris Muratoğlu pe Twitter, exprimând neîncredere în descoperirea rezervelor de petrol.

Gökçek a vorbit despre tweetul lui Muratoğlu în timpul unui program TV și a spus că nu știe exact ce sunt boabele de jeleu, doar că sunt „mâncate de copii”, dar că va investiga descoperirea rezervelor de jeleu.

Când gazdele programului au avertizat că ar putea fi știri false, Gökçek a insistat că nu este falsă, ci o declarație oficială.

„Au fost descoperite unul după altul”, a spus el referindu-se la petrol și presupusele rezerve de jeleu.

Unii utilizatori de Twitter au spus că este de necrezut că o persoană ca Gökçek, care nu poate face diferența între ironie și fapte, a guvernat Ankara atâția ani, în timp ce alți utilizatori au postat videoclipuri în care îi arată că descoperă pachete de jeleu în sol.

Alți utilizatori de Twitter au postat, de asemenea, tweet-uri spunând că au fost descoperite rezerve de rahat turcesc și Nutella în toată țara.