sâmbătă, aprilie 9, 2022

Ameninţări cu moartea la adresa opozanţilor lui Erdogan din Europa, proferate de un deputat favorabil acestuia

Deputatul lui Erdogan amenință cu moartea opozanții din Europa, care aduc la ordinea zilei încălcările drepturilor omului.

În discuţiile  din parlament, Şahap Kavcıoğlu, deputat din partea partidului AKP, din partea provinciei Bayburt, a amenințat cu moartea persoanele care semnează, scriu sau care aduc la ordinea zilei raportul de încălcări ale  drepturilor, care este  expus pe masa Consiliului Parlamentarilor European, de către opozanții partidului etnicilor kurzi HDP (Partidul Popular Democrat).

Kavcıoğlu ,, În nici o țară, cel care semnează această înștiințare, poate să fie politician, academician sau jurnalist (dincolo de  pedeapsa cu închisoarea)  nu i  se  va da dreptul la viață.”

Kavcıoğlu, a criticat expersiile politicienilor și ale jurnaliștilor din raportul emis Consiliului European, adăugând următoarele: ,,Un membru al mediului academic ,în raport, declară  că în  Turcia se practică tortura. Nici un membru al mediului academic care semnează această înștiințare nu va mai avea dreptul să predea în Turcia.

În acest fel vor ei să denigreze Turcia, prin redactarea  unui raport referitor la faptul că în Turcia se petrec torturi, că  în Turcia există masacre? Raportul pe care apoi îl semnează? Cu cine fac ei acest lucru? Se poate o asemenea trădare față de țară? În nici o țară, cei care semnează un asemenea tip de raport, poate să fie politician, membru al mediului academic universitar sau jurnalist, nu numai că va fi închi dar li se va lua şi dreptul de a trăi.”


SURSA: https://www.turkishminute.com/2017/11/14/akp-deputy-says-peace-signatory-academics-journalists-do-not-even-deserve-to-live/

 

 

 

 

 

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Prima zi de Ramazan în 2022.Un imam din Constanța răspunde la curiozitățile tale!

Musulmanii din întreaga lume sărbătoresc începând, de pe 2 aprilie, luna Ramadan, în care  30 de zile țin post negru de la zori zilei până la apus soarelui. Urmând ca pe 2 mai, familiile să se unească și să sărbătorească Ramadan Bayram.

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Asociație americană: Avocații turci sunt puși după gratii pentru că-și fac munca

Turcia: Avocații puși după gratii pentru că-și facă munca