17.9 C
București
joi, septembrie 17, 2020

Ameninţări cu moartea la adresa opozanţilor lui Erdogan din Europa, proferate de un deputat favorabil acestuia

Deputatul lui Erdogan amenință cu moartea opozanții din Europa, care aduc la ordinea zilei încălcările drepturilor omului.

În discuţiile  din parlament, Şahap Kavcıoğlu, deputat din partea partidului AKP, din partea provinciei Bayburt, a amenințat cu moartea persoanele care semnează, scriu sau care aduc la ordinea zilei raportul de încălcări ale  drepturilor, care este  expus pe masa Consiliului Parlamentarilor European, de către opozanții partidului etnicilor kurzi HDP (Partidul Popular Democrat).

Kavcıoğlu ,, În nici o țară, cel care semnează această înștiințare, poate să fie politician, academician sau jurnalist (dincolo de  pedeapsa cu închisoarea)  nu i  se  va da dreptul la viață.”

Kavcıoğlu, a criticat expersiile politicienilor și ale jurnaliștilor din raportul emis Consiliului European, adăugând următoarele: ,,Un membru al mediului academic ,în raport, declară  că în  Turcia se practică tortura. Nici un membru al mediului academic care semnează această înștiințare nu va mai avea dreptul să predea în Turcia.

În acest fel vor ei să denigreze Turcia, prin redactarea  unui raport referitor la faptul că în Turcia se petrec torturi, că  în Turcia există masacre? Raportul pe care apoi îl semnează? Cu cine fac ei acest lucru? Se poate o asemenea trădare față de țară? În nici o țară, cei care semnează un asemenea tip de raport, poate să fie politician, membru al mediului academic universitar sau jurnalist, nu numai că va fi închi dar li se va lua şi dreptul de a trăi.”


SURSA: https://www.turkishminute.com/2017/11/14/akp-deputy-says-peace-signatory-academics-journalists-do-not-even-deserve-to-live/

 

 

 

 

 

Turcia:Orele de lucru prin rotație, după ce numărul de infectați au depășit 1.700 de cazuri pe zi

Prefectul Istanbul a declarat, luni, că oficialii i-au în calcul planurile de rotație a programului de lucru pentru angajații din sectorul public și privat, după ce cazurile COVID-19 au depășit 1.700.

Turcia: Profesor condamnat, ținut în cătușe la înmormântarea fiicei sale

Un profesor închis pentru presupusă apartenență la o organizație teroristă a fost ținut în cătușe, sâmbătă, la înmormântarea fiicei sale de doar 21 de ani, relatează Stockholm Center for Freedome.

Constanța: Cum s-au deschis școlile în timpul pandemiei COVID-19

Însă, anul acesta, în prima zi de școală în instituțiile de învățământ din Constanța avut curțile pustii, dar pregătită cu semne care marchează distanțarea socială, bannere care anunță obligativitatea purtării de mască, dezinfectante, și tot ce este necesar pentru protecția elevilor.

Turcia: Pacienții cu COVID-19 obligați să poarte brățări.Amenzi de 3.150 de lire pentru cei care încalcă regula

Consiliul provincial de sănătate din sud-estul Mardin a decis pe 10 septembrie că toți pacienții cu COVID-19 vor fi obligați să poarte...

CoronaVirus: 90% din turci consideră că trebuie impusă o interdicție de circulație națională

90% din populația Turciei consideră că ar trebui să fie impusă o interdicție de circulație la nivel național sau în fiecare provincie, conform unui sondaj realizat de sondajul Ipsos.

Grecia îi împinge înapoi pe migranții care fug de persecuțiile guvernului lui Erdogan

Grecia ar fi împins înapoi spre Turcia 10 solicitanți de azil turci care au încercat să treacă, miercuri, râul Evros, a raportat site-ul de știri Tr724.

Ankara: Medicii poartă o panglică neagră în semn de protest pentru moartea colegilor infectați cu COVID-19

Camera de Medicină din Ankara (ATO) a cerut un protest de patru zile ca demonstrație în fața morții profesioniștilor din domeniul sănătății din Turcia în urma infectării cu COVID-19.Medicii au fost îndemnați să poarte panglici negre.

Vizita lui Robert Spano, președintele CEDO în Turcia, a ucis încrederea în Curtea de la Strasbourg

Vizita lui Robert Spano, președintele CEDO în Turcia, a ucis încrederea în Curtea de la Strasbourg