sâmbătă, aprilie 20, 2024

Tamer Atalay: ,,Am făcut tot ce am putut, dar tot nu am reușit să închidem școlile”

După teatrul puciului eșuat organizat de către Erdogan, a început o campanie de persecuție asupra școlilor” Lumina” din România. Unul din liderii care conduc această campanie de persecuții, controversatul om de afaceri Tamer Atalay, a recunoscut plângându-se în fața fostului președinte al partidului CHP (Partidul Populist Republican), Deniz Baykal că nu pot închide aceste instituții care funcționează legal în România.

Baykal a venit în București pentru a participa la o conferință unde a fost întâmpinat de către președintele CCRT, Tamer Atalay, la sediul central al acesteia.

După 15 Iulie, școlile Mișcării Hizmet au fost supuse unor campanii de tortură și spionare. În această campanie, rolul principal al-au avut  Ambasada Turciei de la București, Diyanetul (DIB) și Tamer Atalay. Atalay i-a povestit recunoscându-i lui Baykal, cum a fost dezamăgit în timpul acestei campanii de persecutare, cum oficiali români nu l-au luat în seamă  și că aceste școli lucrează legal.

În filmarea video care a fost făcută de către Nazmi Dogan (un apropiat om de afaceri al lui Atalay), se vede cum Tamer Atalay îi povestește lui Deniz Baykal referitor la răspunsurile primite din partea oficialilor români: “Lucrările lor sunt legate de educație, în legătură cu asta nu există un document incriminator. Acum școlile acestora lucrează conform legilor. Ei ne spun ,, nu avem nimic la îndemână, să vedem ce am putea obiecta, cum o să facem”, ,,Copilul ministrului meu învață acolo. Copilul juristului american este acolo”.

atalay
După 15 Iulie, școlile Mișcării Hizmet au fost supuse unor campanii de tortură și spionare. În această campanie, rolul principal al-au avut Ambasada Turciei de la București, Diyanetul (DIB) și Tamer Atalay.

După lovitura din 15 Iulie  președinții ONG-urilor turce împreuna cu ambasadorul Turciei de la București, Osman Koray Ertaș au organizat o conferință de presă împotriva școlilor Lumina. La acea conferință, ieșirea lui Atalay ,,Lui Erdogan nu puteți să-i spuneți dictator”, a fost persiflată în mass-media română.

De 20 de ani Tamer Atalay, este președintele CCRT și încearcă să aplice ordinea unui singur în această asociație tipul de gândire unic, cel al preşedintelui turc. Încă nu se știe în ce calitate sau în virtutea căror prerogative a cerut statului român să închidă școlile Lumina.

ambasada

NUMELE DIN SPATELE ACȚIUNILOR DE SPIONAJ

Pe lângă acesta, Tamer Atalay, se pare că este implicat activ în acțiunile de spionare împreună cu MIT (Serviciul de Informații din Turcia), Ambasada turcă, și cu Diyanetul (DIB). Se presupune că Atalay, ar fi “numele” din spatele acțiunilor de spionareale adevăratei campanii  numită și “Vânătoarea de vrăjitoare” îndreptată împotriva   simpatizanților Mișcării Hizmet, acțiuni  săvârșite prin intermediul unor oameni de afaceri din jurul său. (Zaman / Bucureşti)

Președintele Germaniei în vizită în Turcia. Prima întâlnire cu primarul Istanbulului, apoi cu Erdogan

Președintele Frank-Walter Steinmeier va călătorii în Republica Turcia în perioada 22-24 aprilie 2024, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între cele două țări.

Muzeele din Turcia: 4 milioane de vizitatori în primele 3 luni a anului 2024. Care au fost cele mai vizitate muzee

Potrivit unui anunț recent făcut de Ministrul Culturii și Turismului, Mehmet Nuri Ersoy, în special, Muzeul Mevlana din orașul central Konya a atras peste 383.000 de vizitatori, urmat de situl arheologic Hierapolis, din provincia vestică Denizli, cu 259.000 de vizitatori. 

Boicot! Turcii nu merg în weekend la restaurant. „Aceasta nu este inflație, este profit”

Organizatorii și susținătorii boicotului susțin că întreprinderile folosesc inflația din Turcia ca o scuză pentru a-și crește profiturile. Boicotul urmărește să protesteze prețurile crescute pentru porții mai mici, precum și creșterea costului vieții.

Din Dubai până în Chile, serialele turcești cuceresc lumea. Cum sunt produse faimoasele seriale

În cartierului Tophane, din Istanbul, pescărușii sunt împrăștiați de o dronă care filmează un polițist care arestează tânără. Filmarea este numit „Dengeler”, unul dintre cele aproximativ 60 filmate anual în Turcia, care au făcut ca Istanbulul și alte orașe turcești să fie cunoscute telespectatorilor din aproape 170 de țări din întreaga lume.