joi, februarie 29, 2024

Alegi 2023: Erdogan anunță posibilitatea să aibă loc mai devreme „luând în considerare condițiile sezoniere”

Data alegerilor prezidențiale și parlamentare din Turcia de la jumătatea anului 2023 ar putea să aibă loc mai devreme, conform Gazete Duvar.

Într-un discurs de la Ankara, Erdogan a susținut că alegerile vor fi puțin mai devreme pentru a nu se intersecta cu sezonul estival.

„Știți cu toții importanța alegerilor din 2023 a căror dată poate fi actualizată pentru a fi puțin mai devreme, luând în considerare condițiile sezoniere”, afirma Erdogan.

Săptămâna trecută, vicepreședintele Partidului Justiției și Dezvoltării (AKP), Numan Kurtulmuș, a vorbit și el despre alegeri anticipate.

„În prezent, data alegerilor este iunie 2023. Este posibil să se facă mai devreme dacă apar anumite obligații”.

Momentan, alegerile parlamentare și prezidențiale din Turcia sunt programate să aibă loc pe 18 iunie.

SUA vizează 16 entități comerciale din Turcia pentru că ar fi ajutat Rusia

Firmele turcești menționate în lista întocmită de Departamentul Comerț au fost incluse în trei categorii diferite, în funcție de activitățile lor.

Un jurnalist riscă 10 ani de închisoare pentru insultarea lui Erdogan

Insultarea președintelui este o crimă în Turcia, conform controversatului articol 299 din Codul penal turc (TCK). Cine îl jignește pe președinte riscă până la patru ani de închisoare, pedeapsă care poate fi majorată dacă infracțiunea a fost comisă prin intermediul mass-media.

Caz tragic! O tânără profesoară a murit de cancer, după ce a fost închisă după gratii

Conform rapoartelor medicale, livrarea rezultatelor testelor ei a fost amânată de închisoare din İzmir cu șase luni, timp în care tumora a crescut agresiv.

52 de candidați pentru primăria Istanbulului la alegerile din martie 2024

Taylan Yıldız, care a fost membru al Consiliului Municipal din Istanbul între 2019 și 2023 din Partidul İYİ, va candida independent.