Zaman Romania

ALEGERI în TURCIA: Postere electoral au apărut pe zidurile istorice ale orașului Istanbul


Principalul partid de opoziție, Partidul Popular Republican (CHP) a agățat un afiș cu Kemal Kılıçdaroğlu, pe zidurile istorice ale orașului Istanbul, după refuzul Partidului Justiției și Dezvoltării (AKP) de a da jos posterul președintelui Recep Tayyip Erdoğan.

Pe 19 aprilie, șeful provincial al CHP din Istanbul, Canan Kaftancıoğlu, a reacționat împotriva afișului lui Erdoğan de pe zidurile orașului din secolul al V-lea, împărtășind fotografiile sale pe Twitter și spunând că „Este interzis să puneți un poster pe zidurile din Istanbul care aparțin Trezoreriei”.

Mai târziu, jurnalistul ziarului pro-guvernamental, Yeni Şafak, Taha Hüseyin Karagöz, a distribuit o filmare care arată afişul lui Kılıçdaroğlu atârnat pe zidurile istorice.

Kaftancıoğlu a răspuns postării lui Karagöz, spunând că acțiunea CHP a fost un răspuns de „reciprocitate”.

„Dacă cei care conduc statul nu dau jos acel afiș al lui Erdogan, deși știu că este interzis și i-am avertizat, am zis să agățam și noi unu. (Nu au dat nici unul dintre ei, dar acum poate că și-ar face datoria și le-ar da jos pe amândouă.) Depinde de ei”, susține Kaftancıoğlu.

Patru politicieni candidează la alegerile prezidențiale din 2023 din Turcia: candidatul al Alianței Populare este Erdoğan, candidatul Kılıçdaroğlu care reprezintă principala alinată din opoziție, Alianța Națiunilor, liderul Partidului Patriei, Muharrem İnce și candidatul de extremă dreapta ATA, Sinan Oğan.