luni, mai 6, 2024

Mandatarul numit de regimul Erdogan a dărâmat Monumentul Roboski, construit în memoria a 34 de civili ucişi

Diyarbakir este o zonă în care etnicii kurzi sunt bine reprezentaţi numeric. Mustafa Kılıç, numit „mandatar” de către regimul Erdogan la Primăria orașului Kayapınar din județul Diyarbakir, a ordonat ca monumentul construit să fie dărâmat.

Alte două statui care aveau ca reprezentare corpul unui leu și un cap de om au fost ridicate de același regim. Primăria Kayapinar nu a făcut nici o declarație în legătură cu monumentul dărâmat și statuetele ridicate în loc.

                                  CE ESTE MONUMENTUL ROBOSKI?

roboski katliamı ile ilgili görsel sonucu

roboski katliamı ile ilgili görsel sonucu

Acest monument a fost construit pentru comemorarea celor 34 de persoane de etnie kurdă, care în anul 2011, ca urmare a ordinului dat de către Erdogan, au fost bombardate și omorâte de rachetele de luptă turcești. Acest eveniment tragic a avut loc la granița cu Irak-ul.

Realizat de sculptorul Suat Yakut, Monumentul Roboski reprezenta una din mamele care și-au pierdut copiii în acel măcel. Aceasta ținea mâinile deschise către cer (către rachetele care i-au bombardat).

Pe acel monument erau scrise numele celor omorâți și se aflau câteva proiectile ale rachetelor de luptă.

CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.

Atenție turiști! Proteste, drumuri în închise și baricade de poliție în Istanbul, de 1 mai

În consecință, șapte stații ale liniei centrale de metrou M2 din Istanbul, rutele de autobuz public și liniile de metrobuz și tramvai care circulă pe o rază de cinci kilometri de Piața Taksim sunt închise de 1 mai.

Antalya: Autoritățile au amendat un hotel care a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”

Ministerul Culturii și Turismului a amendat un hotel din populara stațiune de vacanță Antalya din Turcia pentru că a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”.