vineri, mai 3, 2024

Atlantic Resolve: întărirea flancului estic al NATO

În timp ce toată Europa priveşte cu îngrijorare către derularea întîlnirii Trump/Putin, făcând speculaţii referitoare la o posibilă slăbire a prezenţei NATO în regiune, iată o veste importantă vine din Polonie.

În Polonia au ajuns primii militari americani dintr-un contingent menit să întărească flancul estic al NATO

În Polonia au sosit sâmbătă primii militari americani din cadrul unei brigăzi de blindate a armatei SUA, măsură de face parte din planul de a întări flancul estic al NATO, relatează agenția PAP, citată de DPA. Cei 250 de militari au aterizat la Wroclaw, în vestul Poloniei. Ei sunt primii dintr-un ansamblu de 4.000 de membri ai forțelor armate americane ce urmează să fie staționați în această țară și în statele baltice în cadrul operațiunii Atlantic Resolve.

Scopul misiunii este de a menține stabilitatea în statele estice ale NATO, ca urmare a anexării Crimeii de către Rusia și a susținerii regimului de la Moscova față de separatiștii din estul Ucrainei.

Unele dintre fostele republici sovietice sau țări-satelit ale fostei URSS, cum a fost și Polonia, s-au declarat neliniștite de demersurile puternicului lor vecin, după evenimentele din Crimeea. În cadrul convorbirilor NATO-Rusia din decembrie, primele în decursul a cinci luni, oficiali de la vârful alianței au convenit cu oficialii ruși că nu pot găsi o poziție comună privind situația din Ucraina.

NATO are în plan detașarea a sute de militari în Polonia, Lituania, Estonia și Letonia în cursul anului 2017. (US soldiers arrive in Wrocław-Strachowice airport. Photo: PAP/Maciej Kulczyński by courtsy) EPA; Agerpres,PAP, Polish Radio,  http://www.thenews.pl/1/10/Artykul/287861, American-soldiers-land-in-Wroclaw.

Dezvăluiri șocante despre dezastru din Turcia! Pacienți de la ATI lăsați să moară într-un spital în urma cutremurelor din 6 februarie

Jurnalistul T24, Gökçer Tahincioğlu a scris, joi, despre moartea pacienților de terapie intensivă de la Spitalul de Stat Kırıkhan, care nu a fost avariat de cutremur.

„Este o nebunie”.Turcia criticată că a etichetat persoanele cu conturi la o bancă drept teroriști

Amor, care s-a întâlnit, vineri, cu un grup de jurnalişti turci la Parlamentul European de la Strasbourg, a vorbit despre cele mai recente evoluţii din ţară.

CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.

Atenție turiști! Proteste, drumuri în închise și baricade de poliție în Istanbul, de 1 mai

În consecință, șapte stații ale liniei centrale de metrou M2 din Istanbul, rutele de autobuz public și liniile de metrobuz și tramvai care circulă pe o rază de cinci kilometri de Piața Taksim sunt închise de 1 mai.

Antalya: Autoritățile au amendat un hotel care a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”

Ministerul Culturii și Turismului a amendat un hotel din populara stațiune de vacanță Antalya din Turcia pentru că a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”.