joi, noiembrie 21, 2024

Lumea, după atacurile cibernetice, nu mai e aceeaşi…

Atacuri cibernetice: Barack Obama și John Kerry au avertizat Moscova înainte de prezidențiale

 

Barack Obama și secretarul său de stat, John Kerry, au abordat direct Rusia în legătură cu intervenția acesteia în alegerile prezidențiale din SUA, fără să dezvăluie amploare avertismentului lor pentru a nu afecta scrutinul din noiembrie, a afirmat joi John Kerry, citat de AFP.

„Vă pot spune că președintele și cu mine am ridicat personal această problemă pe lângă ruși”, a declarat șeful diplomației de la Washington în fața jurnaliștilor acreditați la Departamentul de Stat, cu două săptămâni înainte de a-și părăsi postul.

Director of National Intelligence James R. Clapper
Director of National Intelligence James R. Clapper

 Lăudând activitatea serviciilor de informații, John Kerry a subliniat că „expertiza întregii comunități (a informațiilor) verificată, re-verificată și răs-verificată a ajuns la concluzia că guvernul rus era implicat într-o tentativă concertată de a influența și a se implica în integritatea procesului nostru electoral”. De ce nu au denunțat public acest lucru înainte de 8 noiembrie?

„A fost făcută cu foarte mare prudență pentru a nu lăsa oamenii să spună că președintele, Casa Albă și comunitatea serviciilor de informații încearcă într-un fel sau altul să influențeze rezultatul alegerilor”, câștigate de republicanul Donald Trump în fața democratei Hillary Clinton, a răspuns John Kerry.

The director of the National Security Agency. Amiralul Michael Rogers.Joi în fața Senatului, directorul pentru Informații naționale, James Clapper, și șeful Agenției naționale pentru securitate NSA, amiralul Michael Rogers, și-au menținut acuzațiile de implicare a Moscovei în alegerile prezidențiale americane.
The director of the National Security Agency. Amiralul Michael Rogers.Joi în fața Senatului, directorul pentru Informații naționale, James Clapper, și șeful Agenției naționale pentru securitate NSA, amiralul Michael Rogers, și-au menținut acuzațiile de implicare a Moscovei în alegerile prezidențiale americane.

 „Un subiect foarte grav”

Refuzând să acuze Rusia de un „act de război”, cum a făcut în această săptămână senatorul republican John McCain, secretarul de stat în exercițiu a afirmat că atacul informatic întreprins de Moscova asupra unor responsabili ai Partidului Democrat pentru a încerca să influențeze alegerile prezidențiale este un „subiect foarte grav”.

Joi în fața Senatului, directorul pentru Informații naționale, James Clapper, și șeful Agenției naționale pentru securitate NSA, amiralul Michael Rogers, și-au menținut acuzațiile de implicare a Moscovei în alegerile prezidențiale americane. Aceste concluzii l-au determinat săptămâna trecută pe președintele Barack Obama să adopte o serie de sancțiuni împotriva Rusiei, printre care expulzarea a 35 de diplomați și agenți ruși împreună cu familiile lor.

Președintele ales, Donald Trump, care va prelua funcția la 20 ianuarie și care dorește o apropiere de președintele rus, Vladimir Putin, și-a manifestat în repetate rânduri scepticismul cu privire la responsabilitatea Rusiei în atacul informatic.

X, platforma cheie de informarea din Turcia, pierde clienți după alegerile din SUA. Acuzații de dezinformare

„Am dorit să informăm cititorii că nu vom mai posta de pe niciun cont editorial oficial al Guardian pe site-ul de socializare X”, se arată în anunţul publicaţiei britanice, care are mai mult de 80 de conturi pe X, cu aproximativ 27 de milioane de urmăritori.

Turcia, prinsă între Orient și Occident. În NATO, dar și parteneră în blocul BRICS, cu China și Rusia?

Turcia, membră NATO, a primit statutul de țară parteneră de către grupul de națiuni BRICS, din care face parte China și Rusia, conform presei turcești.