duminică, septembrie 8, 2024

Evoluţii în ancheta de la Ankara

O echipă de specialişti ruşi participă la ancheta asasinării ambasadorului rus la Ankara. Şase persoane au fost reţinute

Un grup de experți ruși s-a deplasat marți în Turcia pentru a ancheta împreună cu omologii turci asasinarea ambasadorului rus la Ankara, Andrei Karlov, a anunțat luni noaptea ministrul de externe rus, Serghei Lavrov.

Atacatorul avea 22 de ani si era fost membru al forţelor speciale din Ankara. Şi-a pierdut slujba după ce a fost suspectat de implicare în tentativa de lovitură de stat din iulie.

 

 Şase persoane au fost reţinute în urma asasinării ambasadorului rus în Turcia.  Este vorba despre părinţii atacatorului, sora sa, colegul de cameră şi alte două rude, potrivit ReutersMinistrul de externe rus, Serghei Lavrov  a mai apreciat că obiectivul organizatorilor asasinării ambasadorului rus a fost ‘să submineze procesul de normalizare a relațiilor dintre Rusia și Turcia cu scopul de a împiedica lupta eficientă împotriva terorismului în Siria’.

 Șeful diplomației ruse și-a exprimat convingerea că la reuniunea de marți de la Moscova, cu omologii săi turc, Mevlut Cavusoglu, și iranian, Mohamad Yavad Zarif, vor fi adoptate măsuri care ‘vor face imposibilă fructificarea planurilor celor care au organizat și comis această crimă’.

 La rândul său, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a avertizat luni seară că ‘răspunsul la asasinarea ambasadorului rus în Turcia va fi consolidarea luptei împotriva terorismului’.Ambasadorul Karlov a fost împușcat de un polițist turc în timpul inaugurării unei expoziții foto și a murit la scurt timp după aceea la un spital din Ankara. Asasinul înaltului diplomat rus a fost împușcat de forțele de securitate turce.

 Nu există niciun indiciu că aparţinea vreunei grupări militante. Atacul a fost aspru condamat de comunitatea internaţională şi mulţi lideri au transmis mesaje de condoleanţe.Şi mişcarea asociată clericului din SUA Fettulah Gulen a condamnat această crima şi a negat orice legături cu atacatorul. Sursa :TVR

Migranți ilegali în Regatul Unit. Turcii pe locul 2, după Afganistan în 2024

Numărul de migranți care intră în Marea Britanie cu ambarcațiuni mici a crescut cu 18% în primele șase luni ale anului 2024 față de aceeași perioadă a anului precedent, 70% dintre ei fiind bărbați și o cincime minori.

Portret de campion. Ebru Bolat,  prima navigatoare din istoria României la Jocurile Olimpice

Ebru Bolat, în vârstă de 24 ani, a făcut istorie, fiind prima sportivă din România calificată la proba de yahting a Jocurilor Olimpice din Paris.

Trăgătorul turc, Yusuf Dikeç, își înregistrează ca marca poziția care l-a făcut viral după J.O

Antrenorul ca spus că mișcarea de a proteja utilizarea comercială a pozei sale cu Oficiul Turc de Brevete și Mărci a venit ca răspuns la ceilalți au încercat să o înregistreze ca marcă fără aprobarea lui Dikeç.

Turismul turc triumfă! Număr record de vizitatori, în ciuda inflației la nivel mondial

Vizitele din Iran, Marea Britanie și chiar Ucraina au crescut semnificativ față de anul precedent.

Cel mai mare escroc cripto din lume a fost prins în Istanbul

Jandarmeria a detectat că CEO-ul companiei, Andreas Szakacs, un cetățean suedez, a venit în Turcia și și-a schimbat numele în Emre Avcı. Andreas Szakacs, care a fost reținut în timpul operațiunii din iulie, a fost arestat și trimis la închisoarea Maltepe.