sâmbătă, aprilie 27, 2024

Vicepreşedintele Parlamentului European: „Nu ne aşteaptă vremuri uşoare”

Ioan Mircea Pașcu, vicepreședinte al Parlamentului European, a declarat la Bistrița,( 2 decembrie 2016) că gradul de implicare a Uniunii Europene pe zona de securitate și apărare va fi în creștere, deoarece „nu ne așteaptă vremuri ușoare”.

„Vom vedea din ce în ce mai mult implicarea UE pe zona de apărare și securitate. E o chestiune care în momentul de față trebuie să depășească un anumit prag psihologic. Oamenii nu sunt obișnuiți ca UE să se implice direct, inclusiv cu finanțare, dar lucrurile acestea încep să se întâmple. (…) În orice caz, nu ne așteaptă timpuri ușoare, să nu ne amăgim că lucrurile se vor îmbunătăți. Mai degrabă se vor înrăutăți, și de aceea avem nevoie de o echipă bună, serioasă să administreze țara asta și să o țină pe picioare, pentru că nu e o poziție ușoară cea în care ne aflăm”, a spusEuroparlamentarul român Ioan Mircea Pașcu.

Implicarea UE pe zona de apărare și securitate va crește; nu ne așteaptă vremuri ușoare (Ioan Mircea Pașcu)

El a vorbit despre o îngrijorare la nivelul UE în legătură cu poziția pe care SUA, sub conducerea lui Donald Trump, o vor avea față de NATO, dar și despre un posibil nou val de refugiați din Africa, din zona centrală a acestui continent. Întrebat dacă ideea unei armate europene va fi pusă în practică, Ioan Mircea Pașcu a spus că s-a renunțat la această posibilitate.

„Această chestiune este expres scoasă de pe agendă, pentru că a fost, să spunem așa, mai mult un obiectiv de lungă durată. Câte constituții credeți că trebuie să fie modificate ca statele să spună: îmi încredințez apărarea unei

apărări europene? Practic, toate și nu toate statele sunt dispuse să își modifice constituția în momentul de față. Și atunci se finanțează, deocamdată, cercetarea pe chestiuni militare din bani europeni, există un proiect pilot care probabil că va fi menținut și în exercițiul financiar următor (…). Există instrumente militare, avem Eurocorps”.

În acest context, vicepreședintele PE a anunțat că România are doi ofițeri de legătură în cadrul Eurocorps și că aceasta înseamnă că, pe viitor, participarea țării noastre va crește.

Turcia: 24 de studenți internați după ce au consumat mâncarea de la cantina școlii

În ultimele luni, focarele de intoxicație alimentară au tulburat instituțiile de învățământ din întreaga țară, ducând la sute de studenți să necesite îngrijiri medicale.

Amnesty criticat că a ignorat situația dificilă a membrilor Mișcării Gülen

În noul raport, care evidențiază consecințele îngrozitoare ale escaladării conflictelor și defalcării dreptului internațional în întreaga lume, tratează diverse probleme juridice în secțiunea sa din Turcia, de la detenții ilegale la libertatea de exprimare.

Dezvăluiri șocante despre dezastru din Turcia! Pacienți de la ATI lăsați să moară într-un spital în urma cutremurelor din 6 februarie

Jurnalistul T24, Gökçer Tahincioğlu a scris, joi, despre moartea pacienților de terapie intensivă de la Spitalul de Stat Kırıkhan, care nu a fost avariat de cutremur.

Rata inflației la nivel mondial. Turcia, pe locul patru, imediat după Argentina, Siria și Liban 

Turcia a devenit țara cu a patra cea mai mare rată anuală a inflației de consum din lume, înregistrând 68,5%, conform Bianet.org

CEDO condamnă Turcia pentru arestarea unui judecător: „Pentru prima dată în istoria CEDO”

CEDO a declarat într-o hotărâre emisă, marți, că cazul lui Aydin Sefa Akay a vizat arestarea unui judecător ONU, precum și percheziția casei și persoanei sale, ca urmare a tentativei de lovitură de stat militară din 2016 în Turcia, în ciuda imunității sale diplomatice.