sâmbătă, mai 4, 2024

Nimeni nu e deasupra legii: preşedinta Coreei de Sud acuzată de corupţie

Președinta sud-coreeană Park Geun-Hye , suspectată de asociere în scopuri condamnabile în scandalul de corupție.

Președinta sud-coreeană Park Geun-Hye a jucat un rol de asociere în scopuri condamnabile în scandalul de corupție care zguduie în prezent țara, scandal care a provocat manifestații de amploare pentru a-i cere demisia, a indicat duminică parchetul din Seul.

Lee Young-Ryeol, șeful parchetului din districtul central al capitalei sud-coreene, a anunțat punerea sub acuzare formală a trei suspecți în acest dosar, în centrul căruia se află Choi Soon-Sil, prietenă veche de 40 de ani cu președinta sud-coreeană, considerată confidenta din umbră a acesteia, care a fost arestată la începutul lunii noiembrie pentru fraudă și abuz de putere.

Pe baza probelor adunate în această etapă, noi (…) estimăm că președinta a jucat un rol de asociere în scopuri condamnabile într-o parte considerabilă a activităților infracționale în care sunt implicate cele (trei) persoane”, a declarat presei șeful anchetatorilor Lee Young-Ryeol, referindu-se la dna Choi și la doi foști consilieri ai președintei.

Prietena preşedintei, Dna Choi Soon SIL, în vârstă de 60 de ani, este acuzată că și-ar fi folosit influența asupra președintei sud-coreene pentru a constrânge grupuri industriale să acorde finanțare unor fundații dubioase, sume pe care este acuzată că le-a deturnat în scopuri personale.
Prietena preşedintei, Dna Choi Soon SIL, în vârstă de 60 de ani, este acuzată că și-ar fi folosit influența asupra președintei sud-coreene pentru a constrânge grupuri industriale să acorde finanțare unor fundații dubioase, sume pe care este acuzată că le-a deturnat în scopuri personale.

Dna Choi, în vârstă de 60 de ani, este acuzată că și-ar fi folosit influența asupra președintei sud-coreene pentru a constrânge grupuri industriale să acorde finanțare unor fundații dubioase, sume pe care este acuzată că le-a deturnat în scopuri personale.

   Această eminență cenușie malefică dar şi coruptă, care nu a avut nicio poziție oficială în administrația sud-coreeană, a fost arestată la începutul lunii noiembrie, cu doar câteva zile înainte de doi consilieri ai președintei, Ahn Jong-Beom și Jeong Ho-Seong.

   Scandalul a afectat cota de popularitate a președintei, cu un an înainte de sfârșitul mandatului său.

    Potrivit Constituției sud-coreene, un șef de stat în exercițiu nu poate fi urmărit penal, cu excepția cazurilor de insurecție sau de trădare.

 

Cu toate acestea, Park Geun-Hye și-a luat un avocat pentru a intra în contact cu anchetatorii cu scopul de a studia fezabilitatea unei audieri, ceea ce ar fi o premieră pentru un șef de stat sud-coreean.

Acest caz a provocat cele mai importante manifestații în Coreea de Sud după 1980 pentru a cere demisia doamnei Park.

Zeci de mii de oameni au defilat la Seul, pentru a patra săptămână consecutiv. Circa 450.000 de manifestanți, potrivit organizatorilor, au defilat scandând ‘Park Geun-Hye demisia! „, în timp ce poliția evocă 155.000.

http://www.washingtontimes.com/news/2016/oct/31/choi-soon-sil-woman-scandal-roiling-south-korea-sa/

Antalya: Autoritățile au amendat un hotel care a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”

Ministerul Culturii și Turismului a amendat un hotel din populara stațiune de vacanță Antalya din Turcia pentru că a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”.

„Este o nebunie”.Turcia criticată că a etichetat persoanele cu conturi la o bancă drept teroriști

Amor, care s-a întâlnit, vineri, cu un grup de jurnalişti turci la Parlamentul European de la Strasbourg, a vorbit despre cele mai recente evoluţii din ţară.

CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.

Atenție turiști! Proteste, drumuri în închise și baricade de poliție în Istanbul, de 1 mai

În consecință, șapte stații ale liniei centrale de metrou M2 din Istanbul, rutele de autobuz public și liniile de metrobuz și tramvai care circulă pe o rază de cinci kilometri de Piața Taksim sunt închise de 1 mai.