duminică, septembrie 8, 2024

Ministrul de externe luxemburghez acuză Turcia că foloseşte metode de represiune naziste

Ministrul de externe luxemburghez, Jean Asselborn, a declarat luni că tratamentul aplicat de guvernul turc funcţionarilor demişi îi aminteşte de metodele folosite de nazişti în anii 1930-1940 şi că, mai devreme sau mai târziu, Uniunea Europeană va trebui să răspundă cu sancţiuni.

Mai mult de 110.000 de civili, militari, academicieni și jurnaliști din Turcia au fost arestaţi, suspendaţi sau demişi în urma puciului eşuat din luna iulie. Numele celor destituiţi au fost publicate în jurnalul oficial al guvernului, ceea ce le reduce considerabil şansele de a mai fi angajaţi. În plus, unora dintre ei le-au fost anulate paşapoartele. Ministrul luxemburghez a susținut chiar că unora le-au fost retrase diplomele universitare, fiind astfel în imposibilitatea de a asigura traiul zilnic al familiilor lor.

”Ca să o spunem fățiș, acestea sunt metode care au fost folosite în timpul epocii naziste şi sunt o evoluţie cu adevărat oribilă pe care Uniunea Europeană pur şi simplu nu o poate accepta”, a declarat Asselborn, la postul german de radio Deutschlandfunk, potrivit Deutsche Welle.

Ministrul luxemburghez a sugerat impunerea de sancţiuni economice împotriva guvenului turc, argumetând că economia acesteia depinde foarte mult de investițiile străine ce provin din blocul comunitar. ”La un anumit moment dat, nu vom avea o altă alegere decât să aplicăm sancţiuni pentru a contracara situaţia intolerabilă în materie de drepturi ale omului”, a declarat Asselborn.

Migranți ilegali în Regatul Unit. Turcii pe locul 2, după Afganistan în 2024

Numărul de migranți care intră în Marea Britanie cu ambarcațiuni mici a crescut cu 18% în primele șase luni ale anului 2024 față de aceeași perioadă a anului precedent, 70% dintre ei fiind bărbați și o cincime minori.

Trăgătorul turc, Yusuf Dikeç, își înregistrează ca marca poziția care l-a făcut viral după J.O

Antrenorul ca spus că mișcarea de a proteja utilizarea comercială a pozei sale cu Oficiul Turc de Brevete și Mărci a venit ca răspuns la ceilalți au încercat să o înregistreze ca marcă fără aprobarea lui Dikeç.

Portret de campion. Ebru Bolat,  prima navigatoare din istoria României la Jocurile Olimpice

Ebru Bolat, în vârstă de 24 ani, a făcut istorie, fiind prima sportivă din România calificată la proba de yahting a Jocurilor Olimpice din Paris.

Cel mai mare escroc cripto din lume a fost prins în Istanbul

Jandarmeria a detectat că CEO-ul companiei, Andreas Szakacs, un cetățean suedez, a venit în Turcia și și-a schimbat numele în Emre Avcı. Andreas Szakacs, care a fost reținut în timpul operațiunii din iulie, a fost arestat și trimis la închisoarea Maltepe.

Turismul turc triumfă! Număr record de vizitatori, în ciuda inflației la nivel mondial

Vizitele din Iran, Marea Britanie și chiar Ucraina au crescut semnificativ față de anul precedent.