joi, mai 2, 2024

Turcia: Explozie în apropierea unei secții de poliție din Istanbul

O explozie a avut loc joi în apropierea unei secții de poliție din Istanbul, cel puțin cinci persoane fiind rănite, dintre care una se află în stare gravă, relatează mass-media locală, citată de agențiile AFP și Reuters. Explozia s-a produs în cartierul Yenibosna, situat în partea europeană a Istanbulului, nu departe de aeroportul Ataturk.

Conform primelor relatări ale presei turce, deflagrația ar fi fost cauzată de o mașină-capcană, dar un responsabil local a postat apoi pe Twitter un mesaj în care afirmă că a fost de fapt o motocicletă-capcană. Imaginile difuzate de televiziunile turce arată autoturisme avariate de explozie, iar martorii afirmă că au auzit o deflagrație puternică, urmată de focuri de armă. Ambulanțele au ajuns la fața locului și perimetrul a fost izolat de poliție. Turcia s-a confruntat în ultimele luni cu o serie de atentate, unele atribuite jihadiștilor din gruparea Stat Islamic, altele revendicate de rebelii kurzi.

CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.

Amnesty criticat că a ignorat situația dificilă a membrilor Mișcării Gülen

În noul raport, care evidențiază consecințele îngrozitoare ale escaladării conflictelor și defalcării dreptului internațional în întreaga lume, tratează diverse probleme juridice în secțiunea sa din Turcia, de la detenții ilegale la libertatea de exprimare.

„Este o nebunie”.Turcia criticată că a etichetat persoanele cu conturi la o bancă drept teroriști

Amor, care s-a întâlnit, vineri, cu un grup de jurnalişti turci la Parlamentul European de la Strasbourg, a vorbit despre cele mai recente evoluţii din ţară.

Atenție turiști! Proteste, drumuri în închise și baricade de poliție în Istanbul, de 1 mai

În consecință, șapte stații ale liniei centrale de metrou M2 din Istanbul, rutele de autobuz public și liniile de metrobuz și tramvai care circulă pe o rază de cinci kilometri de Piața Taksim sunt închise de 1 mai.

Dezvăluiri șocante despre dezastru din Turcia! Pacienți de la ATI lăsați să moară într-un spital în urma cutremurelor din 6 februarie

Jurnalistul T24, Gökçer Tahincioğlu a scris, joi, despre moartea pacienților de terapie intensivă de la Spitalul de Stat Kırıkhan, care nu a fost avariat de cutremur.