vineri, mai 3, 2024

La Muzeul Cotroceni :Seratele muzicale Opera FANtastica

 Soprana Leontina Văduva – invitata evenimentului Opera FANtastica, miercuri, la Muzeul Cotroceni

O nouă ediție a seratelor muzicale Opera FANtastica, inițiate și moderate de realizatoarea Radio România Muzical Luminița Arvunescu, având-o ca invitată pe soprana Leontina Văduva, va avea loc miercuri, începând cu orele 19,00, la Muzeul Național Cotroceni.

Potrivit unui comunicat al Muzeului Național Cotroceni transmis, luni, AGERRPES, evenimentul este organizat în parteneriat cu Asociația pentru Muzică, Artă și Cultură, alăturându-se seriei evenimentelor dedicate sopranei Leontina Văduva cu ocazia celebrării a 30 de ani de carieră internațională.

„Pe lângă dialogul pe care Luminița Arvunescu îl va dezvolta cu invitata sa pe teme de repertoriu și oportunități de carieră, serata din 5 octombrie 2016 va conține și o serie de momente muzicale susținute de câțiva dintre discipolii Leontinei Văduva în arta cântului: sopranele Alexandra Doboș-Rodriguez și Ramona Păun, tenorul George Ionuț Vîrban și mezzo-soprana Florentina Soare, cărora li se vor alătura pianista Diana Ionescu — director artistic al Vibrate Festival — și violonista Clara Cernat — profesor de vioară la Conservatorul din Toulouse și director artistic al festivalului Rencontres Musicale de Nailloux”, precizează sursa citată.

Cu această ocazie, vor fi expuse și câteva dintre costumele purtate de Leontina Văduva pe scena Teatrului Capitole din Toulouse, exponatele fiind însoțite de poveștile directoarei Atelierelor Capitole, Michelle Amouroux.

Anul 2016 marchează trei decenii de când o tânără soprană din România cucerea laurii „Concursului Internațional de Canto” de la Toulouse și își deschidea, astfel, porțile Europei și ale întregii lumi muzicale.

 

Treizeci de ani mai târziu, numele Leontina Văduva reprezintă unul dintre cele mai sonore nume ale solisticii internaționale, cu prezențe pe scenele de la Royal Opera House Covent Garden din Londra, Opera din Paris, Scala din Milano, Metropolitan Opera din New York, Opera din Viena, Theatre du Capitole din Toulouse, Gran Teatre del Liceu din Barcelona, Opera Comică din Paris, Opera Națională din Bordeaux, New National Theatre din Tokyo, Opera din San Francisco, Teatro Municipal din Santiago de Chile, Teatro Colon din Buenos Aires. Prima ediție a evenimentului Opera FANtastica a avut-o ca invitată pe celebra soprană Nelly Miricioiu, stabilită în Marea Britanie.Agerpres, romaniacultural.

„Este o nebunie”.Turcia criticată că a etichetat persoanele cu conturi la o bancă drept teroriști

Amor, care s-a întâlnit, vineri, cu un grup de jurnalişti turci la Parlamentul European de la Strasbourg, a vorbit despre cele mai recente evoluţii din ţară.

Antalya: Autoritățile au amendat un hotel care a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”

Ministerul Culturii și Turismului a amendat un hotel din populara stațiune de vacanță Antalya din Turcia pentru că a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”.

Atenție turiști! Proteste, drumuri în închise și baricade de poliție în Istanbul, de 1 mai

În consecință, șapte stații ale liniei centrale de metrou M2 din Istanbul, rutele de autobuz public și liniile de metrobuz și tramvai care circulă pe o rază de cinci kilometri de Piața Taksim sunt închise de 1 mai.

CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.