joi, mai 2, 2024

Abuzurile oficialilor turci faţă de jurnalişti, continuă..

Pașaportul fostului reporter al ziarului Zaman, Arslan Ayan, a fost confiscat de oficialii de la Consulatul General Turc din New York, pe motiv că în Turcia a fost emis un mandat pentru arestarea sa. Ayan a declarat pentru Turkey Purge că el a mers de bunăvoie la consulatul general pe 28 septembrie 2016 pentru că avea nevoie să-și reînnoiască pașaportul său, care urma să expire pe 2 februarie 2017.

Pașaportul fostului reporter al ziarului Zaman, Arslan Ayan a fost confiscat la Consulatul General Turc din New York

Am intrat în clădire și am predat documentele necesare pentru reînnoirea pașaportului. Inițial, ei [oficialii turci] m-au salutat politicos; însă, totul s-a schimbat în câteva minute. Mi-au spus că din cauza stării de urgență din Turcia, nu li s-a permis să proceseze operaținea. Pașaportul mi-a fost luat cu forța fără motiv și mi-au oferit un pașaport de unică folosință, pentru a putea să mă întorc în Turcia să mă predau ”, a spus Ayan.

„Nu este prima oară când am fost vizat de regimul Erdoğan. Luna trecută, pe numele părinților mei a fost emis un mandat de arestare, așa că au fost nevoiți să fugă din Turcia și să ceară azil în Franța. Zeci de prieteni buni de-ai mei sunt acum în spatele gratiilor și cel mai probabil sunt intens torturați. Nu am nici o modalitate de a lua legătura cu oameni din Turcia”, a adăugat Ayan.

(Sursa: turkishminute.com)

CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.

„Este o nebunie”.Turcia criticată că a etichetat persoanele cu conturi la o bancă drept teroriști

Amor, care s-a întâlnit, vineri, cu un grup de jurnalişti turci la Parlamentul European de la Strasbourg, a vorbit despre cele mai recente evoluţii din ţară.

Dezvăluiri șocante despre dezastru din Turcia! Pacienți de la ATI lăsați să moară într-un spital în urma cutremurelor din 6 februarie

Jurnalistul T24, Gökçer Tahincioğlu a scris, joi, despre moartea pacienților de terapie intensivă de la Spitalul de Stat Kırıkhan, care nu a fost avariat de cutremur.

Atenție turiști! Proteste, drumuri în închise și baricade de poliție în Istanbul, de 1 mai

În consecință, șapte stații ale liniei centrale de metrou M2 din Istanbul, rutele de autobuz public și liniile de metrobuz și tramvai care circulă pe o rază de cinci kilometri de Piața Taksim sunt închise de 1 mai.