sâmbătă, mai 4, 2024

Autoritățile turce au cerut Românei să închidă școlile lui Gulen

Solicitarea de închidere a şcolilor din România care au fost fondate de opozantul preşedintelui Recep Erdogan, Fethullah Gulen, a fost transmisă nu numai de reprezentanța diplomatică a Turciei la București. Ministrul afacerilor externe a precizat că o asemenea solicitare a venit şi când a fost la Ankara, din partea oficialilor turci cu care a stat de vorbă.

„Am fost în vizită, împreună cu omologul meu polonez, pe 25 august, la Ankara. Am avut discuții extinse cu colegul nostru turc, am avut o oră, dacă nu mai bine, discuții cu președintele țării, Erdogan”, a precizat ministrul de externe, Lazăr Comănescu, într-un interviu pentru Digi24.

Claudiu Pândaru, realizator „În fața ta”: Ambasada Turciei, după acele zile, a avut o cerere uşor ciudată legată de nişte şcoli din România. Au mai insistat pe tema aceea?

Lazăr Comănescu:Nu numai Ambasada Turciei a venit cu asemenea solicitări. Asemenea chestiuni au fost invocate și în discuțiile cu interlocutorii de care v-am vorbit, la Ankara. Am spus foarte clar că în România toate instituțiile de învățământ își desfășoară activitatea în conformitate cu legislația românească”, a asigurat șeful diplomației.

Interviul complet cu Lazăr Comănescu îl puteţi urmări duminică, la Digi24, laemisiunea „În faţa ta”, care începe la 13:05.

 

„Este o nebunie”.Turcia criticată că a etichetat persoanele cu conturi la o bancă drept teroriști

Amor, care s-a întâlnit, vineri, cu un grup de jurnalişti turci la Parlamentul European de la Strasbourg, a vorbit despre cele mai recente evoluţii din ţară.

Atenție turiști! Proteste, drumuri în închise și baricade de poliție în Istanbul, de 1 mai

În consecință, șapte stații ale liniei centrale de metrou M2 din Istanbul, rutele de autobuz public și liniile de metrobuz și tramvai care circulă pe o rază de cinci kilometri de Piața Taksim sunt închise de 1 mai.

CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.

Antalya: Autoritățile au amendat un hotel care a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”

Ministerul Culturii și Turismului a amendat un hotel din populara stațiune de vacanță Antalya din Turcia pentru că a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”.