sâmbătă, mai 4, 2024

Turcia închide mai multe posturi de radio și TV, printre care un canal de desene animate

Turcia închide 20 de posturi media pentru ”propagandă teroristă”. Printre ele se află și un canal de desene animate pentru copii.

Autoritățile de la Ankara adâncesc în acest fel temerile că starea de urgență instituită după puciul eșuat este folosită pentru a reduce la tăcere mass-media.

Președintele Turciei, Recep Tayip Erdogan, a declarat că își dorește ca starea de urgență – instituită până în octombrie – să fie prelungită pentru ca autoritățile să poată eradica amenințarea pentru puciul eșuat din luna iulie.

Lunga insurgență a kurzilor – de 32 de ani – a fost folosită de Erdogan pentru a-și justifica măsurile.

Posturile interzise au legături cu minoritatea kurdă, amintește presa turcă. Măsurile nu au legătură cu puciul, ci reprezintă măsuri de amuțire a ultimelor media independente, spune directorul unei televiziuni de știri ce urmează să fie închisă.

Printre posturile TV închise se regăsesc posturi de muzică folk, sau chiar canale care transmit desene animate în limba kurdă.

Atenție turiști! Proteste, drumuri în închise și baricade de poliție în Istanbul, de 1 mai

În consecință, șapte stații ale liniei centrale de metrou M2 din Istanbul, rutele de autobuz public și liniile de metrobuz și tramvai care circulă pe o rază de cinci kilometri de Piața Taksim sunt închise de 1 mai.

CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.

„Este o nebunie”.Turcia criticată că a etichetat persoanele cu conturi la o bancă drept teroriști

Amor, care s-a întâlnit, vineri, cu un grup de jurnalişti turci la Parlamentul European de la Strasbourg, a vorbit despre cele mai recente evoluţii din ţară.

Antalya: Autoritățile au amendat un hotel care a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”

Ministerul Culturii și Turismului a amendat un hotel din populara stațiune de vacanță Antalya din Turcia pentru că a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”.