miercuri, mai 1, 2024

Alep, o dramă a umanităţii.

 Situația de la Alep, „cea mai gravă catastrofă umanitară văzută vreodată în Siria” (responsabil ONU)

20-09-16obrienSituația de la Alep este „cea mai gravă catastrofă umanitară văzută vreodată în Siria” în cinci ani de război, a afirmat joi șeful operațiunilor umanitare ale ONU, Stephen O’Brien.

El a subliniat în fața Consiliului de Securitate al ONU că sistemul medical în partea asediată a orașului ‘este pe punctul de a se prăbuși total’ și faptul că copii ‘sunt cei mai vulnerabili’ la această situație. Damascul și aliatul său rus au lansat la 22 septembrie o ofensivă în vederea cuceriri în întregime a orașului Alep, fosta capitală economică a țării. Din iulie 2012, orașul este divizat între cartierele de vest, aflate sub controlul regimului, și cartierele de est, administrate de opozanți.

Escaladarea violențelor are loc după eșecul unui acord de încetare a focului americano-rus semnat pe 9 septembrie la Geneva, dar care a fost încălcat zece zile mai târziu.

Războiul civil din Siria a făcut peste 300.000 de morți și a constrâns milioane de persoane să își părăsească locuințele în cinci ani și jumătate, menționează AFP.un.org

CEDO condamnă Turcia pentru arestarea unui judecător: „Pentru prima dată în istoria CEDO”

CEDO a declarat într-o hotărâre emisă, marți, că cazul lui Aydin Sefa Akay a vizat arestarea unui judecător ONU, precum și percheziția casei și persoanei sale, ca urmare a tentativei de lovitură de stat militară din 2016 în Turcia, în ciuda imunității sale diplomatice.

Dezvăluiri șocante despre dezastru din Turcia! Pacienți de la ATI lăsați să moară într-un spital în urma cutremurelor din 6 februarie

Jurnalistul T24, Gökçer Tahincioğlu a scris, joi, despre moartea pacienților de terapie intensivă de la Spitalul de Stat Kırıkhan, care nu a fost avariat de cutremur.

Amnesty criticat că a ignorat situația dificilă a membrilor Mișcării Gülen

În noul raport, care evidențiază consecințele îngrozitoare ale escaladării conflictelor și defalcării dreptului internațional în întreaga lume, tratează diverse probleme juridice în secțiunea sa din Turcia, de la detenții ilegale la libertatea de exprimare.

„Este o nebunie”.Turcia criticată că a etichetat persoanele cu conturi la o bancă drept teroriști

Amor, care s-a întâlnit, vineri, cu un grup de jurnalişti turci la Parlamentul European de la Strasbourg, a vorbit despre cele mai recente evoluţii din ţară.

CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.