luni, mai 20, 2024

Airbus în parteneriat cu Colegiul Tehnic Transilvania

La Airbus Helicopters va fi produs elicopterul cu două motoare H215, primul aparat fiind așteptat să iasă de pe linia finală de asamblare în 2018. Fabrica de elicoptere Airbus Helicopters Industries este situată la Ghimbav, în apropiere de Brașov, și se întinde pe o suprafață de 10.000 de metri pătrați. Elicopterul H215 este un aparat cu două motoare, economic, robust și cu capabilități pentru misiuni multiple, care țintește piața mondială.

evnmnt

”Primul H215, produs 100% în România, ar putea ieși de pe linia finala de asamblare din Brașov în 2018, cu condiția de a avea o primă comandă semnificativă. Producția va crește permanent pentru a ajunge la 15 elicoptere pe an până în 2020”, a declarat Serge Durand, directorul general al Airbus Helicopters Industries.

„Compania Airbus este dedicată pregătirii profesionale a tinerei generații, în acest sens fiind încheiat un parteneriat cu Colegiul Tehnic Transilvania.

Fabrica este finalizată, iar echipamentele și utilajele necesare producției și asamblării elicopterului H215 vor fi instalate progresiv. În fabrica de la Ghimbav vor lucra 350 de oameni când aceasta va atinge capacitatea maximă de producție, primii angajați începând deja un proces de pregătire de 12 luni la fabrica din Franța.

Primii 28 de studenți incluși în acest program au participat de asemenea la ceremonia de inaugurare (a fabricii — n. r.). După absolvire, aceștia vor deține diplome de tehnicieni pentru elicoptere, tehnicieni superiori și ingineri”, se spune în comunicat. Ceremonia de inaugurare a fabricii de la Ghimbav a fost prezidată de președintele Franței, Francois Hollande, și de prim-ministrul României, Dacian Cioloș. „A fost o onoare că am inaugurat fabrica de elicoptere de la Ghimbav în prezența președintelui Franței și a premierului României, întrucât acesta este începutul unui proiect care va aduce o imensă contribuție industriei aeronautice din România. Airbus Helicopters are o istorie de succes de 40 de ani în România, iar evenimentul de astăzi este un mare pas înainte pentru parteneriatul dintre cele două țări”, a mai spus Serge Durand.

Certificat atât de EASA (Agenția Europeană de Siguranță a Aviației), cât și de FAA (Administrația Federală a Aviației din Statele Unite), elicopterul H215 este echipat cu cele mai moderne și de ultimă oră tehnologii, îndeplinind cele mai recente cerințe de siguranță ale pieței. Capabilitățile sale variate, puterea, viteza și dimensiunile generoase fac din H215 un elicopter potrivit pentru o gamă largă de misiuni, asigurând o soluție modernă și rentabilă pentru diverse piețe și operațiuni, cum sunt misiunile de păstrare a păcii desfășurate de Națiunile Unite sau misiunile pentru suport logistic, se mai arată în comunicatul companiei.

Turcia. Scandal în urma unei gafe diplomatice. Simbol al radicalizări islamice la întâlnirea cu arhiepiscopul din Franța

Cemil Yıldırım, consulul general al Turciei în orașul francez Lyon, a stârnit critici pentru faptul că a făcut un gest islamic controversat în timpul unei vizite la arhiepiscopul orașului, care a adus din nou sub supraveghere acreditările diplomaților turci.

Premierul grec vizitează Turcia în încercarea de a reconcilierea relația

După decenii de tensiuni, vizita de o zi urmează unei călătorii a lui Erdogan în Grecia în decembrie și marchează o nouă fază în relațiile lor.

Regimul din Turcia nu cruță minorii: adolescenții povestesc trauma arestării

Acestea au spus că poliția le-a percheziționat acasă de dimineață, i-a dus la unitatea pentru minori de la secția de poliție Üsküdar, din Istanbul, în timp ce mama și sora mai mare au fost plasați cu alți deținuți adulți.

18 mai. Genocidul tătarilor. 80 de ani de la „Ziua Neagră” a poporului tătar

Pe 18 mai 1944, dimineață devreme, trupele sovietice de securitate s-au răspândit în toată peninsula Crimeea. Au înconjurat casele și satele tătarilor, adunând întreaga populație de aproape 200.000 de oameni sub amenințarea armei. 

​​Verdic în cazul Kobani: Liderul Demirtaș condamnat la 42 de ani

În acest dosar-maraton, majoritatea celor 108 acuzaţi au fost condamnaţi, dar câţiva au fost achitaţi. Procurorii ceruseră închisoare pe viaţă împotriva a 36 dintre acuzaţi, printre care Selahattin Demirtas.

Elevii și profesorii din România au construit o fântână în Kenya

Cu ajutorul pe care l-au colectat, voluntarii ICHB au construit o fântână cu apă curată în grădina „Școlii primare Matsangoni” din regiunea Kilifi, din Kenya.