joi, mai 9, 2024

Sofia: Întâlnire a premierilor bulgar, ungar și sârb

Premierul bulgar Boyko Borissov a fost marți gazda omologilor săi din Ungaria și Serbia, Viktor Orban și Aleksandar Vucici, a anunțat cabinetul de la Sofia într-un comunicat preluat de agenția de presă BTA. Cei trei șefi de guvern au căzut de acord că migrația nu este o problemă doar pentru Uniunea Europeană și statele membre ale acesteia, deși criza este resimțită mai ales în UE, și că o decizie universală nu poate fi luată la Bruxelles. Uniunea ar putea însă ajuta țările europene să ajungă la un consens și să își consolideze eforturile de a găsi o soluție care să vină în întâmpinarea așteptărilor cetățenilor europeni.

Orban și Vucici au vizitat Sofia pentru un schimb de opinii înaintea summitului de la Bratislava, unde șefii de state și guverne europeni vor discuta criza migrației. Premierul ungar va observa personal măsurile de securitate la granițele maritime și terestre ale Bulgariei, care sunt și frontierele externe ale UE.

La Sofia a avut loc o întâlnire a premierilor bulgar, ungar și sârb

Borisov a declarat că Bulgaria va accepta sprijin pentru protecția frontierelor, dar a subliniat rolul acordului între UE și Turcia în limitarea fluxului de imigranți către Europa. „Bulgaria are o răspundere uriașă, aflându-se la frontiera externă a UE cu Turcia. Ne aflăm în fața unei provocări istorice pentru securitatea Europei și trebuie să găsim o poziție comună asupra unei noi politici privind migrația, cu perspective pe termen lung, precum și măsuri corespunzătoare pentru propria noastră apărare. Construim garduri ca să avem măcar o șansă de a proteja granița Europei, pentru care suntem răspunzători”, a afirmat premierul bulgar. El a remarcat și rezultatele bune ale cooperării bilaterale în oprirea migrației ilegale, dând ca exemplu relațiile active ale Bulgariei cu Turcia și asistența reciprocă cu autoritățile din Serbia, Macedonia și Grecia.

Serialele turcești lovite de criza economică. Producția serialelor oprite din cauza creșterii costurilor

Altuntaș a raportat că marile companii de producție precum ARC Film și D Media și-au anulat proiectele de seriale de vară planificate pentru acest an din cauza creșterii costurilor.

Antalya: Autoritățile au amendat un hotel care a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”

Ministerul Culturii și Turismului a amendat un hotel din populara stațiune de vacanță Antalya din Turcia pentru că a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”.

Turcia. Cel mai mare număr de deținuți din Europa

Turcia a depășit toate țările europene atât în ​​ceea ce privește populația totală a închisorii, cât și numărul de deținuți pe cap de locuitor începând cu 2022, semnalând o tendință semnificativă de creștere a ratelor de încarcerare în ultimul deceniu.

Turcia. Faimoasa biserică bizantină Chora transformată în moschee

Turcia a transformat emblematica biserică Chora, din Istanbul într-o moschee, conform presei turcești. După transformarea Hagia Sofia într-o moschee,...