duminică, mai 5, 2024

Afacerist, dar jur că lupt împotriva „Guleniștilor”!

O asociaţie de oameni de afaceri pro-Erdogan jură să lupte împotriva simpatizanților lui Gulen implicaţi în economia Turciei.

 Asociatia Industriaşilor şi Oamenilor de Afaceri Independenţi (MÜSİAD) se pregăteşte să ia toate măsurile necesare pentru a-i înlătura pe toţi oamenii de afaceri afiliaţi la mișcarea Gülen, a declarat pentru ziarul Sabah, Nail Olpak – președintele organizației.

Olpak a mai spus că MÜSİAD a demarat o serie de investigații în scopul de a-i elimina pe simpatizanții Gülen (dacă există) din rândurile organizaţiei sale.

Președintele Recep Tayyip Erdogan, precum şi guvernul său, acuză mișcarea Gülen de a fi plănuit tentativa de lovitură de stat soldată cu numeroase decese, care a izbucnit pe 15 iulie. Mișcarea Gulen a respins în mod repetat astfel de acuzații; mai mult, Gulen condamnă orice atac de acest fel împotriva regimurilor alese în mod democratic.

Ministrul Economiei din Turcia (Nihat Zeybekci) a declarat, în cadrul unei întruniri de partid: „Acești trădători vor fi pedepsiți conform dorinţelor poporului. Nu ne vom limita la pedeapsa cu moartea, ci vrem să-i pedepsim în aşa fel încât aceştia să ne implore să-i executăm, numai pentru a scăpa de suferință.”

„Este o nebunie”.Turcia criticată că a etichetat persoanele cu conturi la o bancă drept teroriști

Amor, care s-a întâlnit, vineri, cu un grup de jurnalişti turci la Parlamentul European de la Strasbourg, a vorbit despre cele mai recente evoluţii din ţară.

Atenție turiști! Proteste, drumuri în închise și baricade de poliție în Istanbul, de 1 mai

În consecință, șapte stații ale liniei centrale de metrou M2 din Istanbul, rutele de autobuz public și liniile de metrobuz și tramvai care circulă pe o rază de cinci kilometri de Piața Taksim sunt închise de 1 mai.

Antalya: Autoritățile au amendat un hotel care a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”

Ministerul Culturii și Turismului a amendat un hotel din populara stațiune de vacanță Antalya din Turcia pentru că a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”.

CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.