marți, aprilie 30, 2024

Turcia: 38.000 de detinuti eliberaţi pe cautiune

Ministrul de Justiție din Turcia, Bekir Bozdag, a anunțat miercuri dimineața că aproximativ 38.000 de actuali deținuți urmează să fie eliberați din penitenciare și plasați sub o forma de ”libertate supravegheata”. Planul de reformare a sistemului de încarcerare a fost inclus în cele doua decrete controversate, care au fost publicate de dimineață în Monitorul Oficial al Turciei, transmite presa turcă.

Aceasta  ar trebui sa îmbunătățească condițiile dintr-un sistem de încarcerare supraaglomerat, penitenciarele turce fiind puse sub presiunea numărului masiv de persoane, care au fost arestate în urma loviturii de stat eșuate din noaptea de 15-16 iulie.

Peste 17.700 de persoane au fost arestate și puse sub acuzare pentru rolul jucat în orchestrarea loviturii de stat.

Dezvăluiri șocante despre dezastru din Turcia! Pacienți de la ATI lăsați să moară într-un spital în urma cutremurelor din 6 februarie

Jurnalistul T24, Gökçer Tahincioğlu a scris, joi, despre moartea pacienților de terapie intensivă de la Spitalul de Stat Kırıkhan, care nu a fost avariat de cutremur.

CEDO condamnă Turcia pentru arestarea unui judecător: „Pentru prima dată în istoria CEDO”

CEDO a declarat într-o hotărâre emisă, marți, că cazul lui Aydin Sefa Akay a vizat arestarea unui judecător ONU, precum și percheziția casei și persoanei sale, ca urmare a tentativei de lovitură de stat militară din 2016 în Turcia, în ciuda imunității sale diplomatice.

Amnesty criticat că a ignorat situația dificilă a membrilor Mișcării Gülen

În noul raport, care evidențiază consecințele îngrozitoare ale escaladării conflictelor și defalcării dreptului internațional în întreaga lume, tratează diverse probleme juridice în secțiunea sa din Turcia, de la detenții ilegale la libertatea de exprimare.

CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.

„Este o nebunie”.Turcia criticată că a etichetat persoanele cu conturi la o bancă drept teroriști

Amor, care s-a întâlnit, vineri, cu un grup de jurnalişti turci la Parlamentul European de la Strasbourg, a vorbit despre cele mai recente evoluţii din ţară.