duminică, mai 19, 2024

Elevii români se întorc încărcați de medalii de la Olimpiadele internaționale de Fizică și Matematică

 

Elevii români se întorc și în acest an încărcați de medalii de la Olimpiadele internaționale la care participă. Două medalii de aur și trei de argint este palmaresul lotului național de fizică, care a participat la cea de-a 47 a Olimpiadă Internațională de Fizică, desfășurată în perioada 11-17 iulie 2016 , în Elveția.

Medaliile de aur au fost câștigate de Ștefan Eniceicu și Răzvan Radu , iar cele de argint de Robert Răveanu, Andrei Răduc și Tudor Crețu.

4

Cei cinci medaliați sunt elevi la Liceul Internațional de Informatică din București. La această competiție au participat 450 de elevi din 90 de țări.

Și lotul național de matematică al României s-a întors acasă încărcat de medalii obținute la cea de-a 57 a ediție a Olimpiadei Internaționale de Matematică, desfășurată la Hong Kong.

Elevii români au câștigat cinci medalii de argint, obținute de Teodor Andrei Andronache, Ovidiu Neculai Avădanei, Ciprian Mircea Bonciocat, Alexandru Pascadi și Ioan Laurențiu Ploscaru, și una de bronz, prin  Tudor Plopeanu .

Teodor Andrei Andronache și Tudor Plopeanu sunt elevi la Liceul Internațional de Informatică București . La ultimele două Olimpiade Internaționale de Matematică , Andrei Andronache a obținut de asemenea medalii de argint, iar în 2014 a obținut și o medalie de bronz la Olimpiada Balcanică de Matematică.

3De asemenea, Ciprian Mircea Bonciocat,  elev la Colegiul Național „Tudor Vianu” din București a făcut și el parte anul trecut din lotul național al României , obținând tot o medalie de argint la Olimpiada Internațională de Matematică.

La ediția din acest an a Olimpiadei Internaționale de Matematică au participat 568 de elevi din 109 țări, pe primul loc clasându-se echipa SUA. Prima ediția a acestei competiții internaționale de prestigiu a avut loc în 1959 , în România.

Delegația României a fost însoțită de Radu Gologan, coordonatorul lotului internațional și președinte al Societății de Știinte Matematice din România și de Cătălin Gherghe de la Facultatea de Matematică și Informatică a Universității din București.

 

Elevii și profesorii din România au construit o fântână în Kenya

Cu ajutorul pe care l-au colectat, voluntarii ICHB au construit o fântână cu apă curată în grădina „Școlii primare Matsangoni” din regiunea Kilifi, din Kenya.

Turcia. Scandal în urma unei gafe diplomatice. Simbol al radicalizări islamice la întâlnirea cu arhiepiscopul din Franța

Cemil Yıldırım, consulul general al Turciei în orașul francez Lyon, a stârnit critici pentru faptul că a făcut un gest islamic controversat în timpul unei vizite la arhiepiscopul orașului, care a adus din nou sub supraveghere acreditările diplomaților turci.

Regimul din Turcia nu cruță minorii: adolescenții povestesc trauma arestării

Acestea au spus că poliția le-a percheziționat acasă de dimineață, i-a dus la unitatea pentru minori de la secția de poliție Üsküdar, din Istanbul, în timp ce mama și sora mai mare au fost plasați cu alți deținuți adulți.

Premierul grec vizitează Turcia în încercarea de a reconcilierea relația

După decenii de tensiuni, vizita de o zi urmează unei călătorii a lui Erdogan în Grecia în decembrie și marchează o nouă fază în relațiile lor.

18 mai. Genocidul tătarilor. 80 de ani de la „Ziua Neagră” a poporului tătar

Pe 18 mai 1944, dimineață devreme, trupele sovietice de securitate s-au răspândit în toată peninsula Crimeea. Au înconjurat casele și satele tătarilor, adunând întreaga populație de aproape 200.000 de oameni sub amenințarea armei. 

​​Verdic în cazul Kobani: Liderul Demirtaș condamnat la 42 de ani

În acest dosar-maraton, majoritatea celor 108 acuzaţi au fost condamnaţi, dar câţiva au fost achitaţi. Procurorii ceruseră închisoare pe viaţă împotriva a 36 dintre acuzaţi, printre care Selahattin Demirtas.