vineri, mai 3, 2024

Pământul văzut din cer

Este supranumit marele maestru al fotografiei aeriene.

Când vedem Pământul de sus, parcă mintea şi sufletul pământenilor se sensibilizează.
Yann Arthus-Bertrand (n. 13 martie 1946) este poate cel mai internaţional fotograf francez. A pornit fotografiind animale şi apoi a ales să fotografieze lumea, de sus. A fost pe rând actor şi realizator de televiziune, jurnalist şi fotoreporter, ecologist şi este autorul a peste 60 de cărți și albume cu fotografii ale peisajelor luate din elicoptere și baloane. Lucrările lui Yann Arthus-Bertrand au fost deseori publicate în revista National Geographic.

p3-300x187

S-a spus că ceea ce fotografiază are conotaţie socială, politică, cetăţenească şi artistică, în acelaşi timp. Este membru al „Academiei de Arte Frumoase”.
Yann Arthus-Bertrand s-a apucat să facă inventarul celor mai frumoase peisaje din lume, văzute de sus. Acest proiect (La Terre vue du ciel), are drept credo, următoarea spunere: „Să depui mărturie despre frumuseţea lumii înseamnă să încerci să protejezi Pământul”. Cartea sa, publicată în 27 de limbi, s-a difuzat în 4,2 milioane de exemplare.
În perioada 2006 -2011 Yann Arthus-Bertrand a realizat emisiunea „Vu du ciel” pentru Televiziunea publică franceză France 2 consacrată mediului înconjurător, difuzată în 49 de ţări ale lumii…

p2-300x187

În 2005 a creat fundaţia de utilitate publică GoodPlanet cu care a demarat iniţiativa Action carbone, în proiectele sale fiind vorba despre noile energii, eficacitate energetică şi lupta împotriva despăduririlor.
În anul 1991 a înființat Agenția Altitude la Paris, prima agenție de presă și bancă de fotografii aeriene din lume (în 2008 avea 500.000 fotografii din peste 100 țări luate în cursul a mai bine de 3.000 ore de zbor). Aceasta este singura de acest gen din lume. În anul 2000, Arthus-Bertrand a organizat o expoziție cu tema Pământul văzut din cer în care a prezentat o colecție de 100.000 de fotografii luate din 76 țări. Pământul văzut de sus ar trebui să fie o campanie de sensibilizare, o pledoarie pentru umanitate, pentru îngrijirea planetei mamă, singura noastră casă. (C.L)

„Este o nebunie”.Turcia criticată că a etichetat persoanele cu conturi la o bancă drept teroriști

Amor, care s-a întâlnit, vineri, cu un grup de jurnalişti turci la Parlamentul European de la Strasbourg, a vorbit despre cele mai recente evoluţii din ţară.

CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.

Dezvăluiri șocante despre dezastru din Turcia! Pacienți de la ATI lăsați să moară într-un spital în urma cutremurelor din 6 februarie

Jurnalistul T24, Gökçer Tahincioğlu a scris, joi, despre moartea pacienților de terapie intensivă de la Spitalul de Stat Kırıkhan, care nu a fost avariat de cutremur.

Atenție turiști! Proteste, drumuri în închise și baricade de poliție în Istanbul, de 1 mai

În consecință, șapte stații ale liniei centrale de metrou M2 din Istanbul, rutele de autobuz public și liniile de metrobuz și tramvai care circulă pe o rază de cinci kilometri de Piața Taksim sunt închise de 1 mai.

Antalya: Autoritățile au amendat un hotel care a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”

Ministerul Culturii și Turismului a amendat un hotel din populara stațiune de vacanță Antalya din Turcia pentru că a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”.