marți, septembrie 17, 2024

Caz șocant în Istanbul: Bebeluș mort după ce tavanul s-a prăbușit în unitatea de nou-născuți

Un copil născut prematur a murit, pe 4 august, după ce tavanul unității de terapie intensivă neonatală a unui spital din Istanbul s-a prăbușit, conform Euro News.

În timp ce șapte bebeluși au fost salvați, un copil a murit, după ce tavanul s-a prăbușit la unitatea de terapie intensivă nou-născuți din cauza unei conducte de apă caldă sparte.

Incidentul a avut loc la sediul Spitalul de Urgență Murat Dilmener, care a fost deschis în mai 2020 în campusul Aeroportului Atatürk, din Yeşilköy.

Facultatea de Medicină a Universității Cerrahpașa din Istanbul, la care spitalul este afiliat, a emis o declarație cu privire la incident.

„După ce copiii au fost transferați, a existat o deteriorare a stării medicale a unui bebeluș care s-a născut la 29 de săptămâni. Avea trei zile, cântărea 1100 de grame și era intubată. În ciuda tuturor intervențiilor, copilul nu a putut fi salvat. O anchetă judiciară și administrativă este în desfășurare”.

Medicul șef al spitalului, Emin Köse, a declarat că instalația de apă caldă din tavanul coridorului unității de terapie intensivă neonatală a avut o scurgere.

Köse a spus că acest coridor nu are legătură cu camerele pacienților și a explicat că atunci când s-au format aburi din cauza apei fierbinți, au început să transfere opt bebeluși la unitatea de terapie intensivă pediatrică.

„Unul dintre bebeluși a murit la aproximativ o jumătate de oră după transfer, independent de incident, deoarece nu a fost cazul în care apa să intre într-un incubatoare sau să fie afectați de vreun vapor.”

Köse a remarcat că unii lucrători sanitari udați de apă, dar nu au suferit arsuri, adăugând că apa era la aceeași temperatură cu apa de la robinet. El a mai susținut că întregul tavan nu s-a prăbușit, s-a produs parțial și s-a acumulat apă pe podea din cauza scurgerilor.

Într-un videoclip publicat de ANKA, se vede apă clocotită răspândindu-se de pe tavanul care s-a prăbușit. Se aude o persoană spunând „Fugi! Iesi de acolo! „Apă caldă, apă caldă.” Când persoana a avertizat, a întrebat „Este cineva acolo?” el a spus „Sunt copii acolo”.

Cazul care a cutremur Turcia! Proteste în Istanbul și alte orașe după moartea fetei de 8 ani 

Narin a fost dispărută 19 zile, după ce a ieșit de la cursurile de Coran, iar cadavrul ei a fost descoperit pe 8 septembrie de către grupurile de căutare într-o albie din apropiere. 

Sigiliul prezidențial al Turciei pe vilele din Belgia a unui traficant de droguri turc

Orhan Ünğan Ünğan, cunoscut sub numele de „Fantoma” din cauza utilizării multiplelor identități false, a fost legat de operațiuni internaționale de trafic de droguri din întreaga Europă.

George Clooney susține cazul lui Osman Kavala, închis în ciuda deciziei CEDO

Fundația, co-fondată de actorul american George Clooney și soția sa avocată pentru drepturile omului, Amal, se numără printre o serie de organizații pentru drepturile omului cărora li s-a acordat statutul de intervenient terță parte într-un nou caz privind omul de afaceri încarcerat Osman.

Faimosul trăgător turc premiat cu 300 de monede de aur pentru medalia de argint de J.O 2024

Poziția unică a lui Dikeç a devenit virală online, declanșând o serie de meme care au fost imitate de sportivi precum Nicolas Jackson, de la Chelsea FC.

Corpul neînsuflețit a activatei turco-americane împușcată în Cisiordania a ajuns în Turcia

Ayşenur Ezgi Eygi, în vârstă de 26 de ani, a fost împușcată în timpul unui protest în orașul ocupat Beita, din Cisiordania.