joi, septembrie 26, 2024

Turcia oprește programul de ajutor pentru supraviețuitorii cutremurului din februarie 2023


Guvernul turc a anunțat supraviețuitorilor cutremurelor din 6 februarie că programul de ajutor pentru chirie se va încheia în iulie, conform presei turcești.

Autoritatea de gestionare a dezastrelor și a situațiilor de urgență (AFAD) au trimis un mesaj text supraviețuitorilor care au primit ajutor pentru chirie, pentru a-i informa că programul se va încheia.

AFAD a declarat în mesajul său că programul a fost planificat să dureze 12 luni, dar se va încheia cu plățile pe luna a 15-a.

Principalul deputat al Partidului Popular Republican (CHP), din opoziție, Veli Ağbaba, a reacționat împotriva deciziei.

„Cum vor plăti chiriașii chiriile, care au crescut deja de cel puțin cinci ori după cutremur, fără asistență pentru chirie? Statul nu trebuie să discrimineze victimele cutremurului și această practică greșită ar trebui abandonată imediat”.

AFAD plătește 5.000 de lire turcești pe lună chiriașilor ale căror case sunt avariate și 7.500 de lire proprietarilor de case.

Din aprilie 2023, Autoritatea de gestionare a dezastrelor și a situațiilor de urgență (AFAD), administrată de guvern, a oferit asistență pentru chirie chiriașilor ale căror case au fost găsite avariate în urma cutremurelor.

Criza economică din Turcia. Ministrul Finanțelor: „Avem nevoie de răbdare și timp.”

Ministrul Trezoreriei și Finanțelor, Mehmet Șimşek, a recunoscut frustrarea tot mai mare a publicului față de creșterea prețurilor în timpul unui interviu televizat la CNN Türk.

Tensiuni între Turcia și Germania din cauza reglementărilor privind Döner Kebab

Conform propunerii Turciei, carnea de vită ar trebui să provină de la bovine care au cel puțin 16 luni și să conțină cu cantități specifice de grăsime animală, iaurt sau lapte, ceapă, sare și cimbru, precum și ardei negru, roșu și alb. Bucățile de carne ar trebuie să aibă o grosime de 3 până la 5 milimetri.

Turcia: 15 adolescente reținute pentru terorism după ce „ar fi învățat împreună, au comandat mâncare și au mers la film.”

În urma ordinelor Parchetului General din Istanbul, poliția din Istanbul a arestat 40 de persoane la primele ore ale lunii mai 2024. Printre aceștia se numărau 15 minori, cu vârste între 13 și 17 ani, reținuți fără reprezentare legală sau prezența părinților.

Turcia: Sute de cărți și periodice confiscate dintr-o librărie sub suspiciunea de „terorism”

Turcia: Sute de cărți și periodice confiscate dintr-o librărie sub suspiciunea de „terorism”