sâmbătă, mai 11, 2024

Turcia: Apel de urgențe pentru a închide o mină de aur din estul Turciei

Activiștii din Turcia au făcut un apel de urgență pentru închiderii minei de aur din İliç, din provincia estică Erzincan, responsabilă pentru scurgerea de cianură în Eufrat, relatează Bianet.org

Organizațiile profesionale din Turcia s-au opus împotriva raportului de evaluare a impactului asupra mediului pentru creșterea capacității în mina de aur din İliç.

Audierea procesului în cadrul Uniunii Organizațiilor Inginerilor și Arhitecților din Turcia (TMMOB) împotriva raportului pozitiv EIA pentru creșterea capacității minei de aur a avut loc pe 30 noiembrie, în Tribunalul Administrativ Erzincan.

Dersim Gül, Secretarul General al TMMOB a luat cuvântul în ședința de presă care a avut loc după audiere.

„Este foarte important ca decizia pozitivă EIM și proiectul de creștere a capacității, care va cauza în mod clar daune care vor fi imposibil de compensat, să fie anulate de urgență, iar operațiunile acestei unități să fie oprite având în vedere impactul concret asupra mediului și riscuri.”, susține specialistul.

Compania a fost amendată după incident cu 16,4 milioane de lire pentru încălcarea Legii Mediului și cu 132.000 de lire pentru nerespectarea procedurilor, iar operațiunile unității au fost suspendate până la finalizarea măsurilor, dar nu a fost încheiată necesitatea urmăririi penale la plângerea Asociației Medicale din Turcia. (TTB) a depus pe 11 iulie o anchetă pentru a solicita incidentul.

Instanța va anunța hotărârea în termen de 15 zile.

Totul despre Hâdârlez, celebrarea verii. Tradiții și ritualuri din Turcia și Dobrogea

Legenda care încojoară ziua de 6 mai este aceeași, însă comunitatea musulmană din Dobrogea și cei din Turcia au tradiții diferite prin care marchează această sărbătoare.

Serialele turcești lovite de criza economică. Producția serialelor oprite din cauza creșterii costurilor

Altuntaș a raportat că marile companii de producție precum ARC Film și D Media și-au anulat proiectele de seriale de vară planificate pentru acest an din cauza creșterii costurilor.

Turcia. Cel mai mare număr de deținuți din Europa

Turcia a depășit toate țările europene atât în ​​ceea ce privește populația totală a închisorii, cât și numărul de deținuți pe cap de locuitor începând cu 2022, semnalând o tendință semnificativă de creștere a ratelor de încarcerare în ultimul deceniu.

Turcia. Faimoasa biserică bizantină Chora transformată în moschee

Turcia a transformat emblematica biserică Chora, din Istanbul într-o moschee, conform presei turcești. După transformarea Hagia Sofia într-o moschee,...

Vești bune! Taxiurile din Istanbul vor avea camere de supraveghere interne și externe

Decizia va acoperi inițial aproximativ 15.000 de taxiuri din cele peste 17.000 din oraș. Un centru de monitorizare înființat în principalul terminal de autobuz al orașului va permite autorităților să monitorizeze taxiurile, precum și vehiculele de transport în masă.

Respectuos sau rasist? „Diplomația döner” a lui Steinmeier stârnește dezbateri în Germania

Președintele a adus cu el diverși invitați, printre care actorul Adnan Maral, managerul de afaceri de renume Mustafa Tonguç și bucătarul de döner, Arif Keleș cu cele 60 de kg de kebab congelat.