duminică, septembrie 15, 2024

Turcia: Lira pe cale să stabilească un nou record

Lira turcească este pe cale să atingă un minim istoric din decembrie 2021, după ce un dolar tranzacționat la 17,22 de lire turcești, conform presei turcești.

Scăderea dramatică a monedei vine împreună cu o inflație în continuă creștere, care a înregistrat un maxim din ultimii 24 de ani în mai.

Lira a atins pentru scurt timp cel mai mic record de aproximativ 18 unități per dolar, la sfârșitul lunii decembrie 2021, când președintele turc, Recep Tayyip Erdogan a anunțat că guvernul său va continua să reducă ratele dobânzilor pentru a susține economia.

Erdogan a declarat la începutul acestei săptămâni că Turcia va reduce în continuare ratele dobânzilor ca o modalitate de a crește producția și exporturile.

Prețul pe litru la benzină a crescut cu 2,18 lire la aproape 28,5 lire în toată țara, reflectând o creștere de aproape 268% a prețurilor la combustibil față de un an în urmă.

Vezi AICI evoluția lirei turcești

Caz șocant în Turcia! Cadavrul unei fete de 8 ani, găsit după 19 zile

Ministrul de Interne, Ali Yerlikaya a declarat, pe 8 septembrie, că forțele de jandarmerie au găsit cadavrul lui Güran.

Sigiliul prezidențial al Turciei pe vilele din Belgia a unui traficant de droguri turc

Orhan Ünğan Ünğan, cunoscut sub numele de „Fantoma” din cauza utilizării multiplelor identități false, a fost legat de operațiuni internaționale de trafic de droguri din întreaga Europă.

Faimosul trăgător turc premiat cu 300 de monede de aur pentru medalia de argint de J.O 2024

Poziția unică a lui Dikeç a devenit virală online, declanșând o serie de meme care au fost imitate de sportivi precum Nicolas Jackson, de la Chelsea FC.

Corpul neînsuflețit a activatei turco-americane împușcată în Cisiordania a ajuns în Turcia

Ayşenur Ezgi Eygi, în vârstă de 26 de ani, a fost împușcată în timpul unui protest în orașul ocupat Beita, din Cisiordania.

Cazul care a cutremur Turcia! Proteste în Istanbul și alte orașe după moartea fetei de 8 ani 

Narin a fost dispărută 19 zile, după ce a ieșit de la cursurile de Coran, iar cadavrul ei a fost descoperit pe 8 septembrie de către grupurile de căutare într-o albie din apropiere.