miercuri, mai 15, 2024

Moartea suspectă a jurnalistei de origine kazahă, rămâne fără răspuns după 3 ani

Un parlamentar din partidul de la conducere a făcut declarații despre moartea controversată a unei tinere jurnaliste de origine kazahă, conform Turkish Minutes.

Tolga Ağar, parlamentarul partidului pentru Justiție și Dezvoltare (AKP) a negat acuzațiile șeful mafiei, care susținea că ar fi fost implicați în moartea suspectă a lui Yeldana Kaharman, în 2019.

Sedat Peker, șeful unei mafii turcești a făcut declarații despre cazul tinerei, acuzându-l pe parlamentar de moartea acesteia.

„Tolga Ağar avea această iubită, cetățeană kirgiză. Fata a depus o plângere la jandarmeria [în Elazığ], spunând că a fost violată de Tolga Ağar. Apoi, tatăl său [Mehmet Ağar] aextras-o  pe fată de acolo cu un elicopter. Fata a fost găsită moartă a doua zi. … Și toată lumea știe despre asta. Acestea sunt faptele.Nimeni nu spune nimic ”, afirmă șeful mafiei.

În urma acuzațiilor, parlamentarul AKP a lansat, joi, o declarație scrisă pe Twitter, spunând că „neagă cu înverșunare” declarațiile făcute împotriva sa și va deschide un dosar legal împotriva lui Peker.

„Problema nu are nicio legătură cu mine. … În Turcia, toată lumea se cunoaște și se evaluează reciproc în consecință ”, scrie parlamentarul.

Yeldana Kaharman, studentă la Universitatea Fırat din Turcia, care a lucrat și ca gazdă pentru emisiuni de călătorie pentru Kanal 23 TV, un post de radiodifuziune local cu sediul în orașul Elazığ din est, a fost găsită moartă acasă la 28 martie 2019.

Potrivit rapoartelor mass-media locale, Kaharman a murit la o zi după ce a vizitat casa parlamentarului AKP, Tolga Ağar, fiul fostului ministru de interne, care a executat pedeapsa cu închisoarea de condamnare pentru crimă organizată.

Afirmațiile au fost exprimate inițial în ianuarie 2020 de reporterul pro-kurd, Sedat Sur, potrivit căruia Kaharman, în vârstă de 21 de ani, a fost violată de parlamentarul AKP cu o zi înainte de moartea sa.

Respectuos sau rasist? „Diplomația döner” a lui Steinmeier stârnește dezbateri în Germania

Președintele a adus cu el diverși invitați, printre care actorul Adnan Maral, managerul de afaceri de renume Mustafa Tonguç și bucătarul de döner, Arif Keleș cu cele 60 de kg de kebab congelat.

Premierul grec vizitează Turcia în încercarea de a reconcilierea relația

După decenii de tensiuni, vizita de o zi urmează unei călătorii a lui Erdogan în Grecia în decembrie și marchează o nouă fază în relațiile lor.

Elevii și profesorii din România au construit o fântână în Kenya

Cu ajutorul pe care l-au colectat, voluntarii ICHB au construit o fântână cu apă curată în grădina „Școlii primare Matsangoni” din regiunea Kilifi, din Kenya.

Totul despre Hâdârlez, celebrarea verii. Tradiții și ritualuri din Turcia și Dobrogea

Legenda care încojoară ziua de 6 mai este aceeași, însă comunitatea musulmană din Dobrogea și cei din Turcia au tradiții diferite prin care marchează această sărbătoare.

Vești bune! Taxiurile din Istanbul vor avea camere de supraveghere interne și externe

Decizia va acoperi inițial aproximativ 15.000 de taxiuri din cele peste 17.000 din oraș. Un centru de monitorizare înființat în principalul terminal de autobuz al orașului va permite autorităților să monitorizeze taxiurile, precum și vehiculele de transport în masă.

Turcia. Scandal în urma unei gafe diplomatice. Simbol al radicalizări islamice la întâlnirea cu arhiepiscopul din Franța

Cemil Yıldırım, consulul general al Turciei în orașul francez Lyon, a stârnit critici pentru faptul că a făcut un gest islamic controversat în timpul unei vizite la arhiepiscopul orașului, care a adus din nou sub supraveghere acreditările diplomaților turci.