luni, septembrie 16, 2024

Un brutar turc oferă pâine gratuit oricărei persoane care are nevoie în luna Ramadan

Un turc, proprietar al unei brutării din Bruxelles, continuă tradiția otomană numită „askıda ekmek” distribuind pâinea gratuit oricui are nevoie în luna Ramadan, conform DailySabah.conm

Seçkin Dikmen, care deține o brutărie în regiunea Evere din Bruxelles, a început mai întâi să practice askıda ekmek, ceea ce înseamnă agățarea pâinii, acum trei ani, cu ajutorul filantropilor.

Dikmen a spus că vrea ca toată lumea, indiferent de originea  culturală, rasială sau etnică, să beneficieze de acest act de bunătate și împărtășire.

„Distribuim pide, pâine plată coaptă în mod obișnuit în Ramadan și pâini gratuite tuturor. Clienților noștri, le place foarte mult acea campanie. Cred că ajungem la  inimile oamenilor.” a afirmat acesta.

Brutăria distribuie în fiecare zi aproximativ 300 de pâine în timpul lunii Ramadanului.

Chiar dacă tradiția askıda ekmek datează din epoca otomană, este încă practicată pe scară largă în orașele turcești.

Tradiția bazată pe un ciclu de caritate în care atât donatorul cât și receptorul rămân necunoscuți. Oricine merge la o brutărie poate da bani în plus pentru a fi folosiți pentru askıda ekmek.

Mai târziu, proprietarul brutăriei pune pâinea făcută cu banii pe care îi primește într-o pungă la ușa brutăriei. Oricine are nevoie poate veni să ia câtă pâine dorește.

Sigiliul prezidențial al Turciei pe vilele din Belgia a unui traficant de droguri turc

Orhan Ünğan Ünğan, cunoscut sub numele de „Fantoma” din cauza utilizării multiplelor identități false, a fost legat de operațiuni internaționale de trafic de droguri din întreaga Europă.

Cazul care a cutremur Turcia! Proteste în Istanbul și alte orașe după moartea fetei de 8 ani 

Narin a fost dispărută 19 zile, după ce a ieșit de la cursurile de Coran, iar cadavrul ei a fost descoperit pe 8 septembrie de către grupurile de căutare într-o albie din apropiere. 

George Clooney susține cazul lui Osman Kavala, închis în ciuda deciziei CEDO

Fundația, co-fondată de actorul american George Clooney și soția sa avocată pentru drepturile omului, Amal, se numără printre o serie de organizații pentru drepturile omului cărora li s-a acordat statutul de intervenient terță parte într-un nou caz privind omul de afaceri încarcerat Osman.

Faimosul trăgător turc premiat cu 300 de monede de aur pentru medalia de argint de J.O 2024

Poziția unică a lui Dikeç a devenit virală online, declanșând o serie de meme care au fost imitate de sportivi precum Nicolas Jackson, de la Chelsea FC.

Corpul neînsuflețit a activatei turco-americane împușcată în Cisiordania a ajuns în Turcia

Ayşenur Ezgi Eygi, în vârstă de 26 de ani, a fost împușcată în timpul unui protest în orașul ocupat Beita, din Cisiordania.