vineri, mai 10, 2024

43 de turci au plecat cu un proiect pentru mediu în Germania, dar nu s-au mai întors

43 din 45 de persoane din Turcia care au participat la un proiect din Germania nu s-au mai întors în țară, relatează Duvar English.

45 de turci au plecat în Germania prin cadrul unui proiect de conștientizare a problemelor mediului  al organizației Mega Kilit GMBH, din orașul german Hanovra, care fost susținut de primăria Yeșilyurt, din estul Malatya.

Cetățenii turci ar fi trebuit  să stea timp de nouă zile în Germania, dar cu toate acestea, doar cei doi viceprimari s-au întors în țară.

După ce cazul a ajuns în presă, cotidianul  Artı Gerçek  a contactat doi dintre particapați care nu s-au mai întors.

Aceștia au explicat că autoritățile turce le-au furnizat pașapoarte de serviciu (gri), pentru proiecte precum Erasmus, care sunt valabile doar pe perioada proiectului, pentru călătoria lor din septembrie 2020, în Germania.

„Am venit anul trecut, dar vizita continuă. În urmă cu două săptămâni, două autobuze [din Turcia] au venit la Hamburg ”, au spus ei, adăugând că dețin acum permise de ședere temporare în Germania.

Un alt caz similiar a avut loc în urmă cu patru ani când un grup de muzică folk, format din 16 persoane, a plecat în Ungaria cu un proiect cultural, dar respectivii au  ajuns să se stabilească acolo. 

Turcia. Cel mai mare număr de deținuți din Europa

Turcia a depășit toate țările europene atât în ​​ceea ce privește populația totală a închisorii, cât și numărul de deținuți pe cap de locuitor începând cu 2022, semnalând o tendință semnificativă de creștere a ratelor de încarcerare în ultimul deceniu.

Serialele turcești lovite de criza economică. Producția serialelor oprite din cauza creșterii costurilor

Altuntaș a raportat că marile companii de producție precum ARC Film și D Media și-au anulat proiectele de seriale de vară planificate pentru acest an din cauza creșterii costurilor.

Vești bune! Taxiurile din Istanbul vor avea camere de supraveghere interne și externe

Decizia va acoperi inițial aproximativ 15.000 de taxiuri din cele peste 17.000 din oraș. Un centru de monitorizare înființat în principalul terminal de autobuz al orașului va permite autorităților să monitorizeze taxiurile, precum și vehiculele de transport în masă.

Turcia. Faimoasa biserică bizantină Chora transformată în moschee

Turcia a transformat emblematica biserică Chora, din Istanbul într-o moschee, conform presei turcești. După transformarea Hagia Sofia într-o moschee,...